Hírek

Okos lépés? Mozik az okoseszközök ellen

Google glass

Google glassBetiltják a rögzítésre alkalmas digitális eszközök – okosszemüvegek, okoskontaktlencsék, okoskarórák – viselését az amerikai mozikban. A döntést a legnagyobb filmipari cégeket tömörítő Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) és a Mozitulajdonosok Országos Szövetsége (NATO) szerdán jelentette be.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

„A mozikban történő illegális filmrögzítések megakadályozása érdekében tett erőfeszítéseink részeként zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen rögzítőeszköz használata esetén a vetítések időtartalma alatt” – áll a két szervezet közös állásfoglalásában.

A közlemény szerint a nézőket meg fogják kérni, hogy kapcsolják ki és tegyék el digitális eszközeiket a filmvetítések idejére, vagy pedig hagyják el a mozitermet. Amennyiben felmerül az illegális felvételkészítés gyanúja, a mozik értesítik a hatóságokat.

Az okostelefonokat már korábban kitiltották sok amerikai moziból. A szűk körben tesztelés alatt álló Google Glass okosszemüveg a közeljövőben lesz széles körben is hozzáférhetővé. Ezek a hordozható okoseszközök az interneten keresztül teszik lehetővé filmek rögzítését és terjesztését.

Az intelligens eszközök ügye annak ellenére késztette határozott lépésre a filmes-mozis szervezeteket, hogy eddig viszonylag kevésszer merült fel hasonló gyanú. Az egyik eset az volt, amikor januárban egy férfi okosszemüveget viselve nézet végig egy filmet egy ohiói moziban. Akkor végül a belbiztonsági minisztérium nyomozói kérdezték ki a férfit arról, hogy rögzítette-e illegálisan a filmet.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés