Hírek

Október 5-től mozikban a Magyarázat mindenre

magyarazat_mindenre_1_fullsize

Októberben kerül a magyar mozikba Reisz Gábor új filmje, a Magyarázat mindenre: egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájáról szól.

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek a nemzetközi fesztiválokon és magyar mozikban is nagy sikert arattak. Nemrég pedig elkészült a rendező, Reisz Gábor harmadik nagyjátékfilmje, a Magyarázat mindenre, amelyet október 5-én mutatnak be a magyar mozik – írja a Cirko Film sajtóközleménye.

A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül mutat be egy kettészakadt országot.

A főbb szerepekben Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza, Kizlinger Lilla és Urbanovits Krisztina láthatók. A film rendezője és forgatókönyvírója Reisz Gábor, a társforgatókönyvíró Schulze Éva. A producer Berkes Júlia, a koproducer Prikler Mátyás, az executive producerek pedig Petrányi Viktória, Gyárfás Eszter és Sós Judit. Az operatőr Becsey Kristóf, a vágó Gorácz Vanda és Reisz Gábor. A film a Proton Cinema és az MPhilms gyártásában készült az AVF – Szlovák Audiovizuális Alap támogatásával.

A Magyarázat mindenre a tervek szerint 2023. október 5-én, a Cirko Film forgalmazásában kerül a magyar mozikba. A film 16 éven aluliaknak nem ajánlott.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com