Hírek

Októberben kezdhetik a Deadwood-film forgatását

A produkciónak az ölébe hullott egy milliós nagyságrendű kaliforniai adókedvezmény. Vajon ez felgyorsítja az HBO-t?

A Deadwood filmes folytatása hosszú évek óta huzavona tárgya, és bár már egyre biztosabb, hogy megvalósul, nagy a titkolózás körülötte. A Deadline információi szerint viszont a mögötte álló HBO most sikerrel pályázott egy 4 millió dollár értékű adókedvezményre, ami arra utal, hogy szeretnék megcsinálni a filmet – sőt, a pályázati feltételek alapján már a forgatókönyvnek is késznek kell lennie!

Januárban már bejelentette a csatorna igazgatója, Casey Bloys, hogy idén ősszel tervezik elkezdeni a Deadwood forgatását. „Feltételezve, hogy sikerül addigra összeszednünk a színészeket. Optimista vagyok ezzel kapcsolatban” – mondta akkor Bloys.

A kaliforniai jogi szabályozás szerint az adókedvezményt érintő döntés után 180 napon belül el kell kezdeni a forgatást, különben nem jogosultak rá – ezek szerint októberig van ideje az HBO-nak. Az előkészületek most ott tartanak, hogy igyekeznek összehangolni a színészek időbeosztását.

A sikeres casting elengedhetetlen ahhoz, hogy a produkció zöld utat kaphasson a csatornától.

„Egy kerti partira is nagyon nehéz összehívni az embereket, pedig az csak egy délutánon át tart, ehhez képest egy forgatás egy-két hónapig” – mondta nemrég az egyik főszerepet játszó Timothy Olyphant egy rádióinterjúban.

David Milch naturalista westernsorozata, a Deadwood a 2004 és 2006 között futott Ian McShane, Olyphant, Molly Parker és Brad Dourif főszereplésével. A nagy kritikai siker ellenére a sorozatot három évad után váratlanul félbeszakították, a folytatásról pedig azóta is folyik a diskurzus.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya