Hírek

Októberben kezdhetik a Deadwood-film forgatását

A produkciónak az ölébe hullott egy milliós nagyságrendű kaliforniai adókedvezmény. Vajon ez felgyorsítja az HBO-t?

A Deadwood filmes folytatása hosszú évek óta huzavona tárgya, és bár már egyre biztosabb, hogy megvalósul, nagy a titkolózás körülötte. A Deadline információi szerint viszont a mögötte álló HBO most sikerrel pályázott egy 4 millió dollár értékű adókedvezményre, ami arra utal, hogy szeretnék megcsinálni a filmet – sőt, a pályázati feltételek alapján már a forgatókönyvnek is késznek kell lennie!

Januárban már bejelentette a csatorna igazgatója, Casey Bloys, hogy idén ősszel tervezik elkezdeni a Deadwood forgatását. „Feltételezve, hogy sikerül addigra összeszednünk a színészeket. Optimista vagyok ezzel kapcsolatban” – mondta akkor Bloys.

A kaliforniai jogi szabályozás szerint az adókedvezményt érintő döntés után 180 napon belül el kell kezdeni a forgatást, különben nem jogosultak rá – ezek szerint októberig van ideje az HBO-nak. Az előkészületek most ott tartanak, hogy igyekeznek összehangolni a színészek időbeosztását.

A sikeres casting elengedhetetlen ahhoz, hogy a produkció zöld utat kaphasson a csatornától.

„Egy kerti partira is nagyon nehéz összehívni az embereket, pedig az csak egy délutánon át tart, ehhez képest egy forgatás egy-két hónapig” – mondta nemrég az egyik főszerepet játszó Timothy Olyphant egy rádióinterjúban.

David Milch naturalista westernsorozata, a Deadwood a 2004 és 2006 között futott Ian McShane, Olyphant, Molly Parker és Brad Dourif főszereplésével. A nagy kritikai siker ellenére a sorozatot három évad után váratlanul félbeszakították, a folytatásról pedig azóta is folyik a diskurzus.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu