Hírek

Oliver Stone első szelfije (és a Snowden-film)

snowden_levitt_stone_szelfiOliver Stone a hírhedt Edward Snowdenről forgat, és még egy szelfibe is belépett hozzá. Szerepben: Joseph Gordon-Levitt és Nicolas Cage.

A történelem és politika meghatározó személyiségeit bemutató filmek sora minden bizonnyal hosszabb, mint azoké az embereké, akik valójában irányítják a dolgok folyását. Benedict Cumberbatch például az elmúlt években két ilyen produkcióhoz is a nevét adta: a Kódjátszma nyolc kategóriában érdemelt Oscar jelölést, míg a korábban forgatott, The Fifth Estate című film szinte visszhang nélkül maradt. Az utóbbi történetéhez szorosan kötődik Oliver Stone jelenleg is forgó munkája, a Snowden, amellyel kapcsolatban már most az Oscarról suttognak.

Tavaly júniusban derült ki, hogy Oliver Stone amerikai filmrendező belevág egy játékfilm megvalósításába Edward Snowdenről. Snowden az a férfi, aki kivételes számítástechnikai érzékének köszönhetően elemzőként dolgozott az NSA-nél (National Security Agency), egy nap azonban úgy döntött, az emberiség szolgálatába áll azzal, hogy ismeretei révén szigorúan titkosított – főként törvénytelen lehallgatásokból származó – adatokat szivárogtat ki a médiának. Ezzel nem kis felfordulást okozott a világpolitika színterén. A produkcióhoz csatlakozott többek között Nicholas Cage, Rhys Ifans, Timothy Olyphant és Tom Wilkinson is.

Az első hivatalos képek közzétételét követően a főhőst megformáló Joseph Gordon-Levitt twitterén is közzétett egy fotót. Ezt a forgatáson lőtte, a díszletben ő maga és a rendező látható. A kép pedig – ha hihetünk a kommentárnak – az első és eddig egyetlen szelfi, amiben Stone is szerepel.

Stone-tól sosem álltak távol a politikai témák, metsző őszinteséggel forgatott már Nixonról, J. F. Kennedyről, a Wall Street embertelen világáról. Edward Snowden tettei jelenleg is befolyásolják a napi világpolitikát. Az érdeklődők addig is, amíg a film el nem készül, elolvashatják Snowden ügyvédjének védencéről írott önéletrajzi könyvét, a Time of the Octopust – és ott van az a film is, mely percről percre, a tűzvonalban követte hősét 2013-ban megannyi viszontagságon át, idén pedig megnyerte a legjobb dokumentumfilm Oscarját: a Citizenfour.

Hadlaczky Anna

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com