Hírek

Oliver Stone már idén belevág a Snowden-film forgatásába

oliver stone2Oliver Stone még idén belevág az Edward Snowdenről szóló film forgatásába – értesült a The Hollywood Reporter.

A szakasz és a Született július 4-én Oscar-díjas rendezője, valamint produkciós partnere, Moritz Borman megszerezte Snowden orosz ügyvédje, Anatolij Kucserena Time of the Octopus című hamarosan megjelenő könyvének a megfilmesítési jogait.

Stone maga írja az egyelőre cím nélküli film forgatókönyvét, amihez Kucserena regénye mellett Luke Harding újságíró The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man című könyvéből merít.

Kucserena regénye egy kitalált személyről, az államtitkokat kiadó amerikai Joshua Coldról szól, aki az orosz hatóságoktól kér menedékjogot, és amíg a döntésre vár, három hetet tölt a moszkvai repülőtér tranzitvárójában. Ezalatt egy orosz ügyvédnek meséli el élete történetét, és a globális amerikai megfigyelési program nyilvánosságra hozásának indítékait.

Stone szerint a regényt a főhős 21. századi totalitárius rendszerrel foglalkozó gondolatai izgalmas, jövőbe látó horrorsztorivá teszik.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com