Hírek

Oliver Stone találkozott Putyinnal, akiről dokumentumfilmet szeretne forgatni

oliver stone2Oliver Stone amerikai rendező találkozott Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz államfővel, akiről dokumentumfilmet szeretne forgatni.

Stone az orosz fővárosban az Edward Snowdenről szóló filmjét készíti elő, de csütörtökön arról beszélt a Ria Novosztyi hírügynökségnek, hogy egy dokumentumfilmet is tervez, amely a Vlagyimir Putyinnal való beszélgetésből, interjúból születne. 

A rendező már találkozott is Putyinnal – közölte Dimitrij Peskov, a Kreml szóvivője.

Stone az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos lehallgatásait kiszivárogtató és oroszországi száműzetésbe kényszerült Edward Snowdent is felkereste Moszkvában, hogy megbeszéljék a híressé vált informatikusról készülő politikai thriller, a The Snowden Files részleteit.

A filmhez két, Snowdennel és a kiszivárogtatással foglalkozó könyv filmjogait is megszerezte Stone és producere, Moritz Borman.

„A forgatókönyvön dolgozunk. Reményeink szerint jövő év elején kezdődhet a forgatás. A film a The Guardian újságírója (Luke Harding) könyvén és (Snowden ügyvédje,) Anatolij Kucserena Time of the Octopus című regényén alapul, de az ügyben megjelent újságcikkeket és interjúkat is felhasználjuk” – mondta Stone a Ria Novosztyinak adott interjúban. Stone azt is elárulta, hogy a főszerepet Joseph Gordon-Levitt játssza, aki szerinte „nagyon jó színész és népszerű a fiatalok körében”.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com