Hírek

Olivia Colman és Anthony Hopkins közös filmben

Olivia Colman és Anthony Hopkins Oscar-díjas színészek lesznek a sztárjai a The Father című filmnek, amely Florian Zeller francia író Le Pere című Molière- és Tony-díjas színművéből készül.

Értesülések szerint a produkciót a hamarosan megnyíló cannes-i filmfesztivál filmvásárán mutatják be a forgalmazóknak.

Olvastad már, hogy Tarantino legújabb alkotása, a Volt egyszer egy Hollywood mégis időben elkészül, hogy versenyezhessen Cannes-ban?

Florian Zeller 2012-ben született darabja Párizsban debütált a szerző rendezésében, majd elnyerte a legjobb színműnek járó Moliere-díjat.

A londoni West Enden James McDonald rendezte meg 2015-ben, egy évvel később pedig már a Broadwayen láthatta a közönség Doug Hughes rendezésében. Az előadás több Tony- és Laurence Olivier-díjat is kapott. Magyarországon az Orlai Produkció mutatta be Apa címmel.

A filmfeldolgozásban, amelynek forgatókönyvét is Zeller írta, Hopkins egy idős embert alakít, aki minden segítséget visszautasít a lányától, Anne-től (Olivia Colman). Anne partnerével Párizsba költözik, ám az apának akkor már nagy szüksége lenne rá. A darab a korábban magabiztos, erős, független ember szívszorító küzdelmét ábrázolja a talpon maradásért, miközben bemutatja Anne vívódásait is, aki nem tudja, mit is tehetne az apjáért.

A filmet rendező Zeller megszokott munkatársával, Christopher Hamptonnal együtt dolgozott a forgatókönyvön. A forgatás májusban kezdődik Nagy-Britanniában. A produkciót a Viewfinder és az Embankment, valamint az Elarof Fund és a Film4 finanszírozza.

Olivia Colman A kedvenc hihetetlen sikere és az Oscar-díj óta sem pihen. Hangját adta a Watership Down nyulas animációhoz, szerepelt a Les Misérables BBC-féle feldolgozásában, a The Crown legújabb évadában pedig ő alakítja II. Erzsébet királynőt.

MTI

MTI

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..