Hírek

Olivia Colman főszereplésével rendezi első filmjét Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal is rendezésre adja a fejét, a The Lost Daughterhez pedig egészen komoly szereplőgárdát rántott össze. Olivia Colman oldalán ott van Dakota Johnson, Peter Sarsgaard és az egyre jobban befutó Jessie Buckley – írja a Variety.


Hirdetés

A kedvencért Oscar-díjat kapó Olivia Colman újabb izgalmas projektbe vág bele: Maggie Gyllenhaal színésznő első rendezésében vállalt főszerepet.

Gyllenhaal Elena Ferrante bestsellerét adaptálja a vászonra, amelynek a címe Nő a sötétben. A színésznő szerint az eredeti könyv megrázóan szépen mesél feminizmusról, anyaságról, vágyról és szexualitásról. A történet egy kollégiumi professzorról szól (őt alakítja Colman), akinek megbomlik az élete, amikor megismerkedik egy fiatalabb nővel és annak kislányával. A múlt traumáival kell szembenéznie, amik egészen az épelméjűség határára sodorják őt.

A rendezői székben ülő Gyllenhaal a forgatókönyvet is jegyzi és producerként is dolgozik a filmen, amelyben a további szerepekre is A-listás sztárokat talált. Dakota Johnson, Peter Sarsgaard és Jessie Buckley is ott vannak a The Lost Daughter stábjában. A film várhatóan jövőre érkezik a mozikba.

Colmant legutóbb A korona (The Crown) harmadik évadában láthattuk II. Erzsébet királynőként. De idén érkezik egy érzékeny drámája Anthony Hopkins oldalán (The Father), illetve egy fekete komédiának címkézett minisorozatot is ő visz, amelyben egy békés középkorú pár egyikét alakítja, akik egy nap elkezdenek gyilkolászni. Ez lesz a Landscapers.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.