Hírek

Olivia Colmannel készítette el Sam Mendes a maga Cinema Paradisoját – Empire of Light előzetes

Gyönyörű előzetes érkezett Sam Mendes legújabb filmjéhez, amely a mozi iránti szerelmet hivatott bemutatni sztárokkal a kamera egyik, és az ikonikus Roger Deakins operatőrrel a kamera másik oldalán. Az Empire of Light-ot már most a díjszezon egyik legnagyobb várományosának mondják.

Az Oscar-díjas Sam Mendes (1917, Skyfall, Bőrnyakúak) ezúttal a 80-as évek Angliájába repíti el a nézőt egy impozáns, de meglehetősen régies filmszínházba. Az ott dolgozók életét átissza a mozi ereje, ahogy a valóság elől sokszor a filmvászon nyújtotta örömökbe menekülnek.

A főszerepben Olivia Colmant és a Top Boy-ból ismert Micheal Wardot találjuk,

de mellettük szerepel még a filmben Colin Firth, Toby Jones, Tom Brooke, Tanya Moodie és Crystal Clarke is.

A történet Hilary köré épül, aki mentális problémákkal és egy zűrös múlttal küzd, ahogy napjait a moziban tengeti pénztárosként. Amikor azonban egy új munkatárs érkezik a mozihoz, Stephen, Hilary mindennapjai is hirtelen megváltoznak. Egymásba szeretnek ők ketten, a helyzetüket azonban sem a korkülönbség, sem az nem segíti, hogy Stephen fekete.

Az Empire of Light egyszerre lesz szerelmeslevél a mozihoz, érzékeny dráma, valamint reflexió a 80-as évek brit rasszizmusára. A hangulatos előzetest pedig már meg is nézhetjük!

A film Torontóban mutatkozik majd be, hogy aztán a Londoni Filmfesztiválon tartsa meg európai premierjét. Ezután kerül csak szélesebb közönséghez az Empire of Light; Amerikában már december elején bemutatják, a kontinensnek pedig januárig kell várnia azzal, hogy megnézze Olivia Colman újabb bravúros alakítását.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!