Hírek

Olivia Munn szerint Tarantino és az Affleck tesók húzzák meg magukat

A #metoo-val kapcsolatban nyilatkozott Olivia Munn színésznő, akinek volt egy-két keresetlen szava Quentin Tarantino, Ben Affleck és Casey Affleck irányába.

A BuzzFeed Newsnak nyilatkozott Oliva Munn színésznő, aki a The Rook című sorozatát népszerűsítette. Ezzel meg is ragadta az alkalmat, és a #metoo-mozgalommal kapcsolatban nyilatkozott. A megváltásról ejtett szót, és arról, hogy a zaklatók hogyan tudnak rászolgálni a bocsánatra. Szerinte ki kell érdemelni ezt, nem lehet szimplán bocsánatot kérni – valahogy újra kell kezdeni.

Munn szerint Quentin Tarantino, Casey Affleck és Ben Affleck nem érdemelték ki, hogy ugyanonnan folytassák ahol abbahagyták. „A legtöbb ember, aki baklövést követ el, hátramegy a vonalhoz, hogy elölről kezdje. Affleckék mindketten sárosak, de csak folytatják a munkát, és remélik, hogy nem buknak le. Aztán ott van Tarantino, aki köztudottan volt erőszakos a forgatásain, és tudott Harvey Weinstein simlis dolgairól is.” – nyilatkozta Munn.

Tarantino az említett dologért 2017-ben kért bocsánatot. Akkor azt nyilatkozta, hogy többet tudott, mint amennyi elég lett volna, hogy cselekedjen, és sajnálja, hogy nem tette. A karrierjét elindító producert nem árulta be, Uma Thurmant pedig a volán mögé ültette a Kill Bill forgatásán, és a színésznő megsérült – ezt jelenti az „erőszakos” viselkedés. A rendező szerint ezt megbeszélték Thurmannel, és bár a bizalom kissé megrendült köztük, ugyanúgy barátok maradtak.

Uma Thurman és Ethan Hawke lánya, Maya Hawke ráadásul szerepelni fog a Volt egyszer egy Hollywood című filmben is.

Ami Affleckéket illeti, Ben valóban illetlenül viselkedett pár nővel, köztük riporterekkel is, és a kezét nem tudta féken tartani. Casey pedig A régi városért nyert Oscar-díja óta eléggé eltűnt, és ez többnyire annak köszönhető, hogy az I’m Still Here című filmjének forgatásán történt zaklatások nyomán vonult vissza a nyilvánosság elől – csupán kisebb projektekben vállal szerepet.

Olivia Munn a #metoo-botrány 2017-es kirobbanásában is érintett volt. Névlegesen Brett Ratner rendező zaklatta őt. Emellett pedig a Predator: A ragadozó forgatásán egy regisztrált szexuális zaklatóval kellett együtt játszania – aki a rendező, Shane Black cimborája volt –, és feltehetően azóta is paprikás a történtekre.

A fent említett hollywoodi alkotók pedig bár tényleg dolgoznak, hírnevük viszont helyenként szenvedett csorbát, különösen Affleckék. Tarantino azonban továbbra is az egyik legnépszerűbb rendezőként tartható számon: legújabb filmjének amerikai premierje július végére datálható.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya