Hírek

Omar Sy ismét nyomoz a Netflixen – Lupin (2. évad) előzetes

DSC04205.ARW

A Lupin, a januárban nagy sikerrel futó francia heist sorozat 2. évaddal folytatódik, és már itt is az előzetes. A klasszikus regényadaptáció új feldolgozása sokakat érdekelhet.

Arsène Lupin története idén a Netflixen kezdek ismét hódító útjába. Maurice Leblanc a 20. század elején 24 kötetet írt az úri betörő franciaországi történeteiről, aminek bőrébe az öt részes sorozatban a francia sztár színész, Omar Sy bújik. Az apját gyerekként elvesztő Lupin nyomozásba kezd, miután az ártatlanul elítélt apa a börtönben felakasztja magát. A januárban már bemutatott 1. évad egy modernkori feldolgozás, ahol a főszereplő Assane az eredeti regények nagy fogyasztója, és az elkövetett bűncselekmények is ezekből kapnak ihletet. A történet most folytatást is kap. Nevezhetjük új évadnak, de mivel a folytatást eleve együtt vették fel az elsővel, mondható egyszerűen második résznek.

Ebben a folytatásban Assane fiát rabolják el, és az visszaszerzésére indul az akció. Az eddig legtöbb epizódot rendező, a Szemfényvesztőket is jegyző Louis Leterrier helyett azt már tudjuk, ki áll a kamera mögött: az eddigi asszisztens Ludovic Bernard eddig többnyire vígjátékokat rendezett, a folytatás első két része az övé. Az utolsó hármat pedig a szintén könnyebb műfajokban bemutatkozó Hugo Gélin rendezte. Sy mellett ezúttal is szerepelni fog Ludivine Sagnier, Antoine Gouy vagy Shirine Boutella.

Az első évad franciául került a Netflixre. Valószínűleg így lesz a folytatásban is, a Netflix YouTube csatornáján azonban angolul jelent meg az első teaser, az új részek 2021 nyarán érkeznek.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés