Hírek

Online érkezik idén a BIDF

A 7. Budapest International Documentary Festival az online térben tartja meg 2021-es eseményét. A fesztivál március legelején érkezik.

Amikor januárban megérkezett a 2021-es BIDF hivatalos versenyprogramja, a szervezők még láttak rá esélyt, hogy élőben, a megszokott módon bonyolítsák le a rangos filmes eseményt. Mostanra azonban megszületett a döntés.

Mivel a mozik a 7. alkalommal megrendezett Budapest International Documentary Festival idejére még biztosan nem nyithatnak ki, ezért az idei fesztivált online tartják meg.

A döntés persze nem jött meglepetésként, hiszen a március 1-je, azaz a seregszemle nyitánya kevesebb mint egy hónapra van már csak tőlünk. A változtatás azonban meghosszabbította a fesztivál lefutását. Az eredeti 7-i zárónap helyett most egészen 10-ig láthatóak lesznek a bemutatott dokuk.

A premier vetítéseket követően az összes film az egész fesztivál ideje alatt elérhető lesz a nézőknek. Ráadásul az online mozizástól megszokottan egy jegy árával egy egész háztartás élvezheti majd az alkotásokat.

Az idei filmes felhozatal olyan művekkel várja az érdeklődőket, mint a Welcome to Chechnya, az Our Motherland, az Acasa, My Home vagy a Little Girl.

A nemzetközi fesztiválokat megjárt darabok között szerepel majd Visky Ábel Mesék a zárkából című hazai filmje is, amely eddig hét darab rangos jelölést szerzett magának.

Az ígéretes dokumentumfilmek mellett állandó beszélgetéseket ígér a BIDF sztár műsorvezetőkkel és az alkotókkal. Ezeket pedig az élő adás után is el lehet majd érni a hivatalos honlapon és a BIDF YouTube csatornáján.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.