Hírek

Online filmterveket támogat a Médiatanács

mediatanacs

mediatanacs Az internetes videók elkészítését támogató Neumann János-pályázat harmadik fordulójának nyerteseiről döntött keddi ülésén a Médiatanács.

A Magyar Média Mecenatúra program részeként hét alkotás terve – köztük két határon túli pályázat – egyenként egymillió forintot nyert.

A támogatásokból kedvcsináló műsorsorozatot forgatnak a búvárúszásról és a bábszínház kulisszatitkairól a gyerekeknek, önreality-jelleggel népszerűsítik az önkéntes munkát az érettségi előtt álló diákoknak, klasszikus olvasmányokat ajánlanak kortárs írók fiataloknak, erdélyi képzőművészeket és példamutató orvosokat mutatnak be rövid dokumentumfilm-sorozatokban, és filmetűdök készülnek a rimóci palóc népviselet darabjairól.

A videók többek között az Index Indavideo oldalán, a Transindex.ro honlapon, a YouTube-on és helyi televíziók weblapjain lesznek láthatók fél éven belül.

A Neumann János-pályázaton 2012 óta 47 alkotás nyert összesen 53 millió forint támogatást.

A pályázat kiírásával a testület célja, hogy ösztönözze az új, valódi értéket közvetítő tartalmak megjelenését a magyar internetezők számára.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com