Hírek

Online interjún kérdezhetsz a Snowden alkotóitól

snowdenMagyar idő szerint pénteken 00:15 perckor közvetíti az imdb facebook oldalán az interjút, amihez már most lehet kérdezni bármelyik nézőnek. Edward Snowden lehallgatóbotrányos története Joseph Gordon-Levitt főszereplésével várhatóan szeptember közepén, az amerikai bemutatóval egyidőben érkezik a magyar mozikba.

A politikai témájú filmjeiről is ismert Oliver Stone rendezésében készült el az amerikai titkosszolgálat lehallgatási botrányainak igaz történetről szóló film. A Snowden témáját dokumentumfilmes keretek között már feldolgozták Citizenfour címmel.

A film kampányának része az a mostani interjú, amihez az alábbi linken bárki kérdéseket tehet fel, majd éjfél után nem sokkal élőben megnézheti magát az interjút is. És ha szerencséje van, a moderátor az ő kérdését is felteszi, bár várhatóan elég nagy lesz a tülekedés.

Az interjút nemcsak a főszereplő, hanem Shailene Woodley és Zachary Quinto is adja. Woodley játssza Lindsay Millst, aki a filmben és a valóságban is Snowden barátnője. Quinto pedig Glenn Greenwaldot, azt az újságírót, aki az egész botrányt kirobbantotta a főszereplő segítségével.

Korábban már írtunk a film előzeteséről, amiben a Rubik kocka kapja a leghangsúlyosabb feladatot, és ami alapján az év egyik legjobban várt mozija lehet.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.