Hírek

Online színészeti mesterkurzust indít Natalie Portman

90 dollárért bárkiből színészt csinál az Oscar-díjas, 25 éve a pályán lévő Natalie Portman.

Natalie Portman mesterkurzusa az online oktatásáról híres MasterClass oldalon lesz elérhető. A kurzus során a színésznő különböző megközelítésmódokat oszt meg a színészetről, például megmutatja, hogyan készít karaktertérképet, hogyan kutat a történelmi és fiktív figurák háttere után, hogyan dolgozik a rendezőkkel és hogyan épít fel egy karaktert „fizikailag és tudatilag”. Továbbá a hangképzési és dialektusbeli különbségekre is kitér a különböző karakterek esetében – írja a Variety.

„A színjátszás örömteli élmény. Az empátia és a játék aktusa” – mondja Portman. „Nyitottnak kell lenned a kreativitásra, az új dolgok kipróbálására és a hibázásra is. Én ily módon tanultam. A kurzuson nagy örömmel osztom meg 25 évnyi színészeti tapasztalatomat – olyasmiket, amik beváltak nálam vagy másoknál, és tippeket, amiket a saját hasznomra találtam ki.”

Portman több mint 40 filmben szerepelt már, karrierjét tízévesen kezdte Luc Besson Leon, a profi című filmjében, 1994-ben. Játszott a Star Wars-előzménytrilógiában, majd diplomát szerzett a Harvardon. Oscar-díjat és Golden Globe-díjat nyert a Fekete hattyú főszerepéért, Oscar-jelöléseket pedig a Jackie és a Közelebb című filmekért. Legutóbb az Expedíció című sci-fiben és a Vox Lux című zenés drámában láthattuk.

A MasterClass 2015-ben indult, hírességek vezette online kurzusok szervezésével foglalkozik. Tartott már itt kurzust többek közt Martin Scorsese, Ron Howard, Spike Lee, Jodie Foster, Mira Nair, Ken Burns, Judd Apatow, Shonda Rhimes, Steve Martin és Aaron Sorkin. A kurzusok 90 dollárba kerülnek, de 180 dollárért egy éven át bármelyik jelenlegi és régebbi kurzust végigcsinálhatjuk. Jelenleg több mint ötven kurzusból lehet választani.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya