Hírek

Öntudatra ébredő androidról készít filmet Edgar Wright

Egy még meg sem jelent regényt ültet filmvászonra a vígjátékok brit fenegyereke, Edgar Wright.

A Deadline értesülései szerint a Focus Features és a Working Title összeállt egy projekt erejéig, hogy játékfilmmé adaptálja Simon Stephenson Set My Heart to Five című debütáló regényét. A könyv megjelenése május 28-ra tehető, a forgatókönyvért pedig a regény szerzője lesz felelős.

A források szerint a történet 2054-ben játszódik, és egy Jared nevű androidot követünk nyomon, aki felkerekedik, hogy meggyőzze az emberiséget, a mesterséges lényeknek is lehetnek érzéseik.

Az eszköze pedig, hogy megírja azt a forgatókönyvet, ami megváltoztatja a világot – ehhez inspirációkat pedig a ’80-as és ’90-es évek filmterméséből szerez.

Wright eleve nagyon kedveli az ismert filmműfajokat a saját képére formálni, ahogy azt láthattuk a Haláli hullák hajnala (zombifilm), a Vaskabátok (akciófilm) vagy a Világvége (testrablós sci-fi) esetében is. Alanyai most a Westworld, az Ex Machina és világunk technológiai fejlődés kapcsán folyamatosan napirenden lévő mesterséges intelligenciát tárgyaló mozik.

Simon Pegg, Edgar Wright és Nick Frost, a Cornetto-trilógia alkotói

Legutóbb a Nyomd, bébi, nyomd! kapcsán zsákolt be nagy sikereket, jelenleg egy másik filmen is dolgozik. Egyelőre szeptemberi dátummal érkezik új műve, a Last Night in Soho, melyben a megszokott vígjátékműfajt a horrorra és thrillerre váltotta. A Set My Heart to Five érkezése így bizonytalan, főképp, hogy a Sony szeretné, ha a Nyomd, bébi, nyomd! is folytatást kapna.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com