Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

Öntudatra ébredő androidról készít filmet Edgar Wright

Egy még meg sem jelent regényt ültet filmvászonra a vígjátékok brit fenegyereke, Edgar Wright.

A Deadline értesülései szerint a Focus Features és a Working Title összeállt egy projekt erejéig, hogy játékfilmmé adaptálja Simon Stephenson Set My Heart to Five című debütáló regényét. A könyv megjelenése május 28-ra tehető, a forgatókönyvért pedig a regény szerzője lesz felelős.

A források szerint a történet 2054-ben játszódik, és egy Jared nevű androidot követünk nyomon, aki felkerekedik, hogy meggyőzze az emberiséget, a mesterséges lényeknek is lehetnek érzéseik.

Az eszköze pedig, hogy megírja azt a forgatókönyvet, ami megváltoztatja a világot – ehhez inspirációkat pedig a ’80-as és ’90-es évek filmterméséből szerez.

Wright eleve nagyon kedveli az ismert filmműfajokat a saját képére formálni, ahogy azt láthattuk a Haláli hullák hajnala (zombifilm), a Vaskabátok (akciófilm) vagy a Világvége (testrablós sci-fi) esetében is. Alanyai most a Westworld, az Ex Machina és világunk technológiai fejlődés kapcsán folyamatosan napirenden lévő mesterséges intelligenciát tárgyaló mozik.

Simon Pegg, Edgar Wright és Nick Frost, a Cornetto-trilógia alkotói

Legutóbb a Nyomd, bébi, nyomd! kapcsán zsákolt be nagy sikereket, jelenleg egy másik filmen is dolgozik. Egyelőre szeptemberi dátummal érkezik új műve, a Last Night in Soho, melyben a megszokott vígjátékműfajt a horrorra és thrillerre váltotta. A Set My Heart to Five érkezése így bizonytalan, főképp, hogy a Sony szeretné, ha a Nyomd, bébi, nyomd! is folytatást kapna.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..