Hírek

Operatőr szakos SZFE-hallgató a nemzetközi Kodak-díjazottak között

Balazs_Istvan_BalazsAz idén is kiosztotta ösztöndíjait a Kodak; az öt elismert fiatal filmes között van Balázs István Balázs, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) operatőr szakos hallgatója.

Balázs István Balázs az Édes otthon (munkacíme Ház, rendezője Badits Ákos) fényképezéséért kapta a Kodak Student Scholarship Awards operatőri kategóriájának különdíját – áll a Színház- és Filmművészeti Egyetem MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A Kodak 1991-ben vezette be ösztöndíj programját. A verseny célja, hogy elismerje a filmkészítésben kivételes tehetséggel és kreativitással bíró fiatal filmeseket. Az idei díjakat a University Film and Video Association (UFVA) konferenciáján a Montana Egyetemen hirdették ki.

A 28 éves Balázs István Balázs 1000 dollárt nyert tanulmányai folytatására, egy 3000 dollár értékű Kodak-csomag révén pedig következő vizsgafilmje elkészítése válhat egyszerűbbé. A szakember a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Máthé Tibor osztályában végzős hallgató.

A beérkezett pályamunkák közül a díjazottakat elismert filmes szakemberekből álló zsűri választotta ki, élén a neves operatőrrel, John Bailey-vel (Amerikai dzsigoló, Idétlen időkig, Lesz ez még így se). A kategória fődíját a New York University szingapúri hallgatója kapta, míg a filmrendezők mezőnyében orosz, amerikai és ugyancsak szingapúri siker született.

Az Édes otthon című 8 perces kisfilm egy harminc körüli lány testvérpár gyermekkora óta tartó rivalizálásának alakulását meséli el. Balázs István Balázs a napokban fejezte be diplomafilmjének forgatását kameraman BA szakon. A Borbála című mesefilm rendezője – akárcsak az Édes otthoné – Badits Ákos.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com