Hírek

Ördögűzés sokadszorra – újabb folytatást kap Az ördögűző

Az-ördögűző-Linda-Blair

A Halloween rendező-producere ezúttal az 1973-as Az ördögűző folytatásán dolgozik és a tervek szerint jövőre már láthatjuk is a filmet.

Az Observer értesült a hírről, hogy a 2018-as Halloweent rendező David Gordon Green Az ördögűző folytatását fejleszti a Blumhouse berkein belül. A film producerei Jason Blum, David Robinson és James Robinson lesznek. A Blumhouse a 2010-es évek horrortermés értékesebb részéért felelt, a stúdióban olyanok készültek, mint az Insidious filmek, a Sinister, A bűn éjszakája (Purge) sorozat, vagy éppen a Tűnj el!

A hetvenes években a lenézett horrorműfaj belépett a mainstreambe és már nem csak a szegénysoron ijesztgettek a filmkészítők. Olyan filmek készülhettek nagynevű stúdiókban, mint például a Rosemary gyermeke, vagy a szóban forgó Az ördögűző. Utóbbi lett az első horrorfilm, amit a legjobb filmnek járó Oscarra is jelöltek. A filmben két pap ördögűzést hajt végre egy 12 éves kislányon. A filmet William Friedkin rendezte és számos folytatás is készült hozzá 1977 és 2005 között. Az eredeti film rendezője nem vesz részt a 2021-ben bemutatandó folytatásban.

Mert bizony a hírek Az ördögűző folytatásáról és nem remake-jéről szólnak.

David Gordon Green hasonlóan a sok évtizedes franchise autentikus folytatását akarta végrehajtani a Halloweennál is, azonban a népszerű film fogadtatása felemás lett. A Filmtekercs kritikusa szerint „az atmoszféra és a fókusz teljes hiányát annyi dramaturgiai következetlenséggel önti nyakon, hogy végül beáll gagyi sokadik résznek.

Reméljük Az ördögűző nem jut Michael Myers sorsára, hiszen ennek a franchise-nak is kijutott a csapnivaló folytatásokból. Green ráadásul egy másik horrorklasszikus felélesztésén is dolgozni fog, ugyanis ő rendezi a (méltatlanul alulértékelt) Hellraiser sorozatadaptációját is.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com