Hírek

Óriásszörnyek csatája – Rampage előzetes

Harminc láb magas farkas és majom esik egymásnak a Dwayne Johnson főszereplésével készült Rampage: Tombolás első előzetesében. King Kong már perelhetne is, ha a jogok nem a Warnernél lennének.

Egy ’80-as évekbeli videójáték adaptációját készítette el a Warner Bros. és a New Line Cinema. A filmváltozat középpontjába pedig a franchise-főszerepekkel bátran megbízható Dwayne Johnsont helyzeték – nála csak a szörnyek nagyobbak a filmben. Az ex-pankrátor egy primatológust – főemlősökkel foglalkozó tudóst – játszik, aki az emberektől elszigeteli magát, de a majmokkal könnyen megtalálja a közös hangot. Biztos, hogy a Szikla a legmegfelelőbb egy ilyen introvertált karakter eljátszására? Én kétlem, de a stúdió biztosra tesz a Központi hírszerzés és a Halálos iramban-filmek sikere után.

Johnson figurája barátságot ápol egy George nevű gorillával, aki egy genetikai kísérletből kifolyólag hatalmasra nő. Nem csak az óriásmajom az egyetlen probléma, hiszen egy hasonló termetű farkas is pusztít a környéken. A két szörny útja végül meg kell küzdjön egymással, lehetőleg egy metropolisz kellős közepén.

A film esztétikája nagyban emlékeztet a 2015-ös Törésvonal című katasztrófafilmre, melyben szintén Johnson szerepelt.

Nem véletlen, hiszen a rendezői posztot Brad Peyton tölti be, akinek úgy látszik a Szikla a kabalája. A koncepció olyan, mintha a King Kongot, a Godzillát és az összes szörnyfilmet egyszerre nyúlták volna le, azonban nem tudok elmenni amellett, hogy látványosnak és jó szórakozásnak tűnik a film.

Dwayne Johnson mellett az Oscar-jelölt Naomie Harris, Malin Akerman, Joe Manganiello és jelenleg a The Walking Deadben játszó – és Negan gesztusait egy az egyben reprodukáló – Jeffrey Dean Morgan szerepel még. Hazai bemutató 2018. április 19-én lesz.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..