Hírek

Orion és a Szörny Rt. – Orion és a Sötétség előzetes

Az Orion és a Sötétség egy éjszakai utazásra repít furcsa lényekkel és megannyi próbatétellel, hogy aztán a kaland véget érjen a Világosság kötelező eljövetelével.

A DreamWorks animációs filmje az Orion és a Sötétség az azonos című Emma Yarlett által írt gyerekkönyv adaptációja – írja az IndieWire. A forgatókönyvet az a Charlie Kaufman jegyzi, aki már íróként (A John Malkovich-menet, Egy makulátlan elme örök ragyogása) és rendezőként (Kis-nagy világ, A befejezésen gondolkozom) is bizonyított. Kaufman legutóbbi animációs filmje az Anomalisa – melynek rendezője is volt – a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Zsűri Nagydíját is elnyerte.

Az Orion és a Sötétség főszereplője egy visszahúzódó, tériszonyos fiú, aki számtalan dologtól fél, de leginkább a sötétségtől. Egy éjszaka azonban a Sötétség elviszi őt egy kalandra, mely során segít a fiúnak felülkerekedni a félelmein.

Az előzetes az elején bemutatja a fiú iskolából fakadó félelmeit, mint a kiszemeltjétől való visszautasítás, a bántalmazás egy zaklatójától, vagy a rossz válasz megadása tanórán. A Sötétség egy humoros, laza figuraként jelenik meg és hamar elnyeri a fiú bizalmát. Érdekes módon Orionnak így pont a legnagyobb félelmét a Sötétséget sikerül először „legyőznie”. Az éjszakai kalandjuk során aztán Orion számos további számára ijesztő lényt ismer meg, többek közt feltűnik egy bohóc és egy óriás is. A végén pedig alakot ölt a Világosság is, mely a nappalt elhozva válik a Sötétség végzetévé. Az előzetes egy színes, sok helyszínes kalandot ígér.

A számos fantasy elem pedig egy coming-of-age történet kibontakozását szolgálja.

Az Orion és a Sötétség forgalmazója a Netflix és kizárólag a streamingóriás felületén fog megjelenni, tehát mozis bemutatóra nem lehet számítani. Továbbá még az sincs tisztázva, hogy magyar szinkron fog-e hozzá készülni. Annyi bizonyos, hogy Werner Herzog feltűnik benne egy cameoszerepben, illetve, hogy ez lesz Sean Charmatz első rendezése. Orion eredeti hangja pedig A szoba kisfiúját játszó Jacob Tremblay.

Az Orion és a Sötétség 2024. február 2-án jelenik meg a Netflixen.

Antalovics Dániel

Antalovics Dániel az EKKE mozgóképkultúra és média szakán tanulta a filmkészítés fortélyait. A lélektelen filmeket megveti. Kedvencei a szürreális, a disztópikus és a társadalmi problémákat feszegető filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com