Hírek

Kicsit szeles az Örök tél című magyar film új plakátja

Gera Marina főszereplő az Örök tél című film forgattásán

Megmutatták az Örök tél alkotói a Köbli-Szász páros újabb történelmi filmjének plakátját. A berni követ és a Félvilág után ismét egy jól sikerült tévéfilmben reménykedhetünk.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

„250 ezer igaz történet alapján” – ez a szovjet munkatáborba elhurcoltak és meghaltak emberek emlékére készített új magyar tévéfilm mottója. Szász Attila harmadik filmje lesz ez. Az előző kettőben és ebben közös, hogy mindegyik történelmi témát dolgoz fel, forgatókönyvét pedig a már erre specializálódott Köbli Norbert írta.

Örök tél plakátjaA történet 1944-ben kezdődik, a fiatal főszereplő Irént (Gera Marina – ő volt a Pálfi féle Szabadesés egész jelenetben meztelen házigazdája) férje távollétében szovjet munkatáborba hurcolnak. Itt ismerkedik meg Rajmunddal (Csányi Sándor), aki segít neki a túlélésben. A további szerepekben látható lesz még a Félvilág egyik főszereplője, Döbrösi Laura, Kiss Diána Magdolna, Farkas Franciska és Kurta Niké – meglepő módon tehát inkább női szerepek lesznek az egyébként eléggé maszkulin műfajban.

Az alkotók korábban már elmondták, hogy egyébként is törekednek a műfajban megismert klisék elkerülésére. A premiert 2018. februárra tűzték ki. Pontos forrást nem találni, de egészen valószínű, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapján, február 25-én mutatja be a Duna főműsoridőben.

 

Kattints a plakátra a nagyobb verzióért!

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés