Hírek

Mégse Tom Cruise, hanem orosz filmesek forgatnak először az űrben

Korábban Tom Cruise bejelentette, hogy egy SpaceX űrhajó segítségével az űrben fog leforgatni egy teljes játékfilmet, de most úgy tűnik, hogy az orosz filmesek beelőzik őt adta hírül a SrceenRant.


Hirdetés

Igazi Tom Cruisehoz méltó, ambiciózus terv volt egy teljes film elkészültét az űrbe lőni. Egy valódi következő Mission: Impossible! Ugyan a film címe még nem vált hivatalossá (jelenleg Luna Park munkacímen fut) , ahogy a film mögött álló stúdió neve sem, Tom Cruise már 2020 óta dolgozik a projekten Elon Muskkal karöltve, aki már véghez vitt extrém űrprojekteket. A film rendezője Doug Liman lesz.

Tom Cruise ezzel egy abszolút “elsőt” írna a filmtörténet lapjaira.

A filmtörténet pedig a technika szolgálatával egyre nagyobb léptékben képes változni. Sok minden pusztán már csak pénz kérdése. E tekintetben fontos megemlíteni James Cameron Avatar 2 című filmjét, ami egymillió dolláros büdzsével készül és a víz alatti forgatásban rekordokat döntött.

Azonban úgy tűnik, hogy Tom Cruise álma arról, miként fogja elsőként meghódítani a végtelent, meghiúsulhat.

Oroszország felküldött egy komplett stábot 12 napra egy nemzetközi űrállomásra.

Az orosz film rendezője Klim Shipenko, aki a Roscosmos, Russian Federal Space Agency és a Russian state TV Channel One közreműködésével dolgozik. A film The Challenge címen fut és Yulia Peresild játssza a főszerepet. Hogy milyen hatással lesz az orosz The Challenge film Tom Cruise projektjére, nem tudni. Az biztos, hogy Tom Cruise nem örül a megelőzésnek, de praktikus szempontból még hasznára is lehet, hiszen egy ilyen innovatív projekt rengeteg nehézséget és buktatót hordoz magában, így minden tapasztalat tanulság lehet.

 

 

Keleti Léda

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés