Hírek

Orosz szuperhős, kövér távol-keleti harcos, paranoiás üzletember – Előzetesek

Ha nem is teljes gőzzel, de beindult azért a filmes világ. Előzetest kapott például egy orosz szuperhős film, egy távol-keleti akció-vígjáték és egy pszichológiai dráma is, amelyben egy sikeres üzletember élete hullik darabokra.

Noha lassan, de kezd ismét beindulni a filmes élet: lassacskán nyitnak a mozik, folytatódnak a forgatások, érkeznek az elcsúsztatott premierek, és még a filmfesztiválok is kezdenek mocorogni. Összeszedtünk három előzetest, amely a mainstreamen túlra visz minket.

Major Grom and the Plague Doctor

A Bubble Comics képregényén alapuló orosz szuperhős film első ránézésre eléggé ütősnek ígérkezik. A történetben Major Igor Grom szentpétervári nyomozó egy maszkos, kosztümös (anti)hőst üldöz, aki saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, ha a rendszer elbukik. Plague Doctor olyanok után ered, akiket ugyan elért a törvény keze, a pénz és hatalom világában azonban egy-egy tárgyalásnál sosem jut tovább az ügyük. Az eredeti képregényt Artem Gabrelyanov írta 2013 és 15 között, noha maga a franchise később is bővült. 2017-ben például egy rövidfilm is készült a két szereplőről, most pedig Oleg Trofim rendezésében itt az egészestés feldolgozás. Noha az alkotás kicsi eséllyel jut el a hazai mozikba, hátha valamelyik streaming oldal felveszi majd a soraiba.

Enter the Fat Dragon

Egy 1978-as azonos címen futó akció-vígjátékot dolgozott fel Kenji Tanigaki, aki leginkább kaszkadőri karrierjéről, illetve színészi munkáiról ismert. A történet egy szuperzsaruról szól, akinek munkája és tökéletes alakja is megsínyli, hogy elhagyta őt a menyasszonya. Egy gyilkossági nyomozás azonban meghozhatja a várva-várt áttörést mind a szakmai, mind a magánéletében. A főszerepben ráadásul Donnie Yent találjuk, akit az Ip Man filmekben és a Zsivány Egyesben is láthattunk. A filmet egyébként Ázsiában már korábban bemutatták, de nyárra ígérik a szélesebb körű forgalmazást.

Sticks and Stones

Julia Fordtól (Safe, Az élet megy tovább, A néma szemtanú) érkezik egy új három részes brit pszichológiai dráma. A sorozat egy-egy órás része egy sikeres üzletember köré épül, aki lubickol a munkájában és igazi vezetőként halmozza a sikert mind magának, mind a csapatának. Az ember azonban minél magasabban áll, annál nagyobbat zuhan: Thomas, akit Ken Nwosu alakít egy fontos megbeszélésen elájul, ezután pedig úgy érzi, az egész világ máshogy néz rá. A kompetitív munkaszellem árnyoldalait emeli ki a mű, amely akár az őrületig is elhajthat bárkit. A tavalyi sorozat június 9-én érkezik a BritBoxra, de esélyes, hogy láthatjuk majd valamelyik online videótárban.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés