Hírek

Oroszlán és Idris Elba? Ez a film már rossz nem lehet – Fenevad előzetes

Beast-Fenevad-Idris-Elba

Itt az előzetes a Beast (Fenevad), vagyis Idris Elba túlélő thrillerének. A színész ezúttal családját kell megvédje egy afrikai vadállattól.

Idris Elba a főszereplője annak a túlélő thrillernek, aminek előzetesét a Universal már közzé is tette. Elba Dr. Nate Danielst alakítja, aki nemrég özvegyült meg és két lányával visszatér Dél-Afrikába egy családi túrára. A helyen, ahol anno megismerte a feleségét most Martin Battles (Sharlto Copley) biológus és régi barát áll rendelkezésükre. A kirándulás hamar átfordul lelki gyógytúrából őrült menekülésbe, mikor a Daniels családra egy vérszomjas oroszlán támad – írja a Collider.

Az előzetes első fél perce a családi kapcsolat helyreállításának mintapéldája is lehetne, ahogy újra élik a falon lógó fényképeik időszakát, de kiderül, a szavanna csak az oroszlán földje. A család a szafarin egy megtámadott emberbe botlik, aki azt állítja, a bozótban maga az ördög rejlik. Ha a sátán nem is, de egy az orvvadászok támadását is túlélt állat rájuk leselkedik.

A Fenevad az a fajta thriller, ahol semmilyen természetfeletti veszély nincs, az ember önmaga tetteivel szembesül.

Csupán pillanatokra látjuk, de az orvvadászok csoportja is keresztezi a Daniels család útját, így Idris Elbának a ragadozón kívül az emberi gyarlósággal is küzdenie kell.

Idris Elba korunk egyik legnagyobb sztárjaként számos kasszasikerben is szerepel. Még 2019-ben mutatták be a Halálos iramban spin off filmjét, a Hobbs és Shawt, ahol a főgonoszt alakította. A tavalyi év egyik nagy durranásában, a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztagban a feláldozható (és feláldozandó) arkhami gonoszokat irányította. Pár napja Cannes-ban mutatták be George Miller új filmjét, a Three Tousand Years of Longing című romantikus fantasy-t, ahol a Tilda Swintont meglátogató dzsint alakítja.

A Fenevad rendezője Baltasar Kormákur. Az izlandi rendező állt a 2 kaliber és az Everest mögött is. A film forgatókönyvét Ryan Engle, a Rampage: Tombolás írója jegyzi. A Fenevad a tervek szerint augusztus 18-án érkezik a magyar mozikba a UIP-Duna Film jóvoltából.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!