Hírek

Oroszlán Szonja és Szabó Győző újra együtt! – Indul a Brigi és Brúnó a VIASAT3-on

VIASAT3 / Labancz Viktória

Ugyanaz a kapcsolat, húsz évvel később. A Brigi és Brúnó a közkedvelt tévés szerelmespár életének fonalát veszi fel, a tűz pedig máig nem aludt ki. A sorozat budapesti sajtótájékoztatóján Lovász László kérdezgette az összeszokott alkotócsapatot: Oroszlán Szonja és Szabó Győző színészeket, valamit Herendi Gábor rendezőt, producert.

Emlékszünk még a Szeret, nem szeret című tévésorozatra? A 2002 és 2005 között sugárzott sorozat a tipikus férfi-női kapcsolatokat vizsgálta sok humorral. Oroszlán Szonja és Szabó Győző alakította a kelekótya, de szerethető szerelmespárt, akik hétköznapi kalandokba keverednek, folyton civakodnak, de nem kérdés, hogy összetartoznak. Az univerzális, de könnyen azonosulható sitcom annak idején olyan népszerű volt, hogy a rajongók évekig kérdezgették, lesz-e folytatás – emlékezett vissza a sajtótájékoztatón Oroszlán Szonja, Szabó Győző szerint pedig sokan valódi házaspárnak hitték őket. A sorozat és a jól bevált páros újraélesztésére mégis közel húsz évet kellett várni. „A folytatáshoz mindenekelőtt egy tévécsatorna kellett”, meséli Herendi Gábor. Végül a VIASAT3 állt a projekt mellé, a forgatás pedig igazi szórakozás volt a veterán trió számára.

A Brigi és Brúnó címre keresztelt folytatás ugyanúgy kanadai licenc alapján készül, mint az eredeti széria, amelyből annak idején 30 országban gyártottak saját verziót. A sorozat rövid, 7-8 perces részekből áll, egy adásban három rész kap helyet. Herendi szerint bőséges alapanyagot kínál a forrás és a formátum: teljesen új epizódok miatt több régi részt is újraforgattak, amelyek kellettek az építkezéshez, ugyanakkor az idő múlása miatt új értelmezést kaphattak. Bár a sorozat politikamentes, a történetet napjainkhoz igazították. És persze nemcsak a külvilágban telt el húsz év, hanem Brigi és Brúnó kapcsolatában is. Így szükségszerűen más kérdések merülnek fel a történetekben, az alkotók pedig aktuálisabbnak is érzik ezeket a problémákat, mint annak idején.

Herendi szerint a két színész belenőtt a szerepekbe – egyrészt a kanadai eredetiben is idősebbek voltak a karakterek, másrészt a húsz évnyi emberi és színészi tapasztalat jótékonyan hatott az eredményre.

Az új sorozat elsősorban a forgatás tempója és technikája miatt okozott kihívást a színészeknek. Ahogyan régen is, úgy most is szinte blattolták a forgatókönyvet, hiszen a párbeszédközpontú szituációs komédiában rengeteg szöveget kellett megtanulniuk és elmondaniuk nagyon rövid időn belül. A Brigi és Brúnó különlegessége, hogy egy snittben vesznek fel minden jelenetet, így nem szabad rontani, hiszen akkor elölről kell kezdeniük az egészet. Egy jelenet 25 oldalt tesz ki a forgatókönyvekben, naponta pedig legalább három ilyet fel kellett venniük – meséli Szabó Győző, aki szerint ennyi szöveget esélytelen otthon megtanulni, ezért inkább helyben memorizálták a mondatokat. A sorozat báját úgyis a spontán, improvizatív stílus adja, a két színész pedig elég jól ismeri egymást ahhoz, hogy azonnal megtalálják a közös hangot.

Herendi Gábor szerint – aki mellé ezúttal egy társrendező, Ipacs Gergely is csatlakozott – nem titok, hogy Oroszlán Szonja és Szabó Győző párosát annak idején hármójuk közös sikerfilmjéből, a Valami Amerikából emelték ki, ennek a szériának azonban magasabb regiszterben mozog a humora, az új forgatókönyvet pedig jobban rájuk is szabták. Az ígéretek szerint a Brigi és Brúnóban hús-vér karaktereket látunk, a repkedő poénok mellett pedig előfordulhat, hogy egy-egy jelenetnek mélyebb kifutása lesz. Akárcsak egy valódi párkapcsolatban.

A Brigi és Brúnó október 17-én, azaz ma 19.30-kor indul a VIASAT3-on, majd négy héten át minden hétköznap este új epizódokat láthatnak a nézők.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!