Hírek

Az oroszlánkirály egykori animátora szerint az új film sértő

Az 1994-es Disney-rajzfilmen, Az oroszlánkirályon dolgozó egyik animációs szakember nyilvánosan fejezte ki nemtetszését.

Már átlépte az egymilliárd dolláros nemzetközi összbevételt Jon Favreau Az oroszlánkirály-feldolgozása. A megamonstrum, módszeresen „élőszereplősnek” hazudott CGI-animációval készült alkotás és az idei Aladdin-remake ezennel biztosították a Disney-t, hogy egyhamar ne fejezzék be a másolatok gyártását. Favreau filmje azonban annyira nem tért el az eredetitől, hogy konkrét snitteket vettek át az alkotók az új verzióban.

David Stephan animátor szerint a régi Az oroszlánkirály készítőinek legtöbbje utálja a remake-et. Állítása szerint ha az eredeti stábban szavazás lenne, a legtöbben az „Ezt most miért kellett?” reakcióval válaszolnának.

„Kissé fáj” – nyilatkozta Stephan.

Az animátort – aki a nyitószekvencia és a hiénák kidolgozásában vett részt – a The Huffington Post kereste meg tizenkét kollégájával együtt. Közülük többen nem reagáltak, mert nem tervezték megnézni a filmet, míg mások névtelenek maradtak. Egy nevét nem vállaló kolléga szerint a 2D-animációs csapatok nagyon gyűlölték a 3D-s feldolgozás ötletét.

Stephan egyébként magával a filmmel is elégedetlen volt. A szinkronhangokat élettelennek, az állati arcokat kifejezéstelennek gondolta. Tehát nagyjából ugyanazzal a véleménnyel volt, mint a kritikusok jelentős része. Más animátorok viszont elismerték, hogy Jon Favreau alkotása megállja a helyét és remek tisztelgés az eredeti előtt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..