Hírek Magazin

Oscar 2014 – Judy Garland gyermekei a gálán ünneplik az Óz 75. évfordulóját

Liza MinelliLiza Minnelli, Lorna Luft és Joey Luft a vasárnapi Oscar-gálán együtt ünneplik édesanyjuk, Judy Garland legismertebb filmje, az Óz, a csodák csodája bemutatásának 75. évfordulóját – értesült a The Hollywood Reporter.

A megemlékezés részleteiről egyelőre keveset tudni. Liza Minnelli Garland második, Vincent Minnellivel kötött házasságából született. A színésznő-énekesnő 1972-ben Oscar-díjat kapott a Kabaré című filmben nyújtott alakításáért. A díváról utoljára januárban írt a sajtó, amikor a Mielőtt casino online meghaltam című film sztárjának, Matthew McConaugheynak azt ígérte: „Drágám, ha nem nyered meg az Oscar-díjat, neked adom az enyémet!”

A két Luft édesapja Garland harmadik férje, Sid Luft üzletember volt. Lorna szintén színésznő és énekesnő, de Joey nem a szórakoztatóipart választotta hivatásul.

Garland három gyermeke nem mindig jött ki egymással, manapság viszont jól megvannak, és most különösen lelkesek, hogy egy ilyen nagyszabású gálán ünnepelhetik édesanyjukat – fűzte hozzá a hollywoodi szaklap.

Liza Minnelli és Lorna Luft októberben húsz év után először állt együtt a színpadon: a mellrák elleni küzdelem támogatására szervezett jótékonysági koncerten énekeltek egy New York-i dzsesszklubban. Bár a 67 éves Minnelli csuklója a próbák során eltörött, nem mondta le a fellépést.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés