Hírek

Oscar 2017: Három iskola közül választották ki a Mindenki kórusát

Három iskola közül választották ki az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmben nagy szerepet játszó Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusát – mondta a film castingigazgatója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Steinhauser Andrea közölte: olyan kórust kerestek, amelyben jól, rendszeresen éneklő, a filmhez illő korú gyerekek vannak. Megnézte, hogy fővárosi iskolákban hol vannak ismertebb kórusok, amelyek közül három iskoláét választottak ki, mindhármat meghallgatták, és „egyértelmű volt”, hogy a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolát kell választaniuk – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy a Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya által alakított szereplőkkel kapcsolatban „pontos karakterleírást” nem kapott Deák Kristóf rendezőtől. Fontos szempont volt azért, hogy a szereplőt „szeresse a kamera” és tudjon énekelni – mondta Steinhauser Andrea. Hozzátette, hogy eleinte két korosztályban párhuzamosan kereste a szereplőket. Az egyik korosztály a 10-12, a másik a 13-14 évesek. „Egyértelművé vált, hogy a kisebb korosztály a hihetőbb, valósághűbb” – mondta a castingigazgató.

A Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola énekkarának tagjai, az Oscar-díjas Mindenki című kisfilm szereplői
A Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola énekkarának tagjai, az Oscar-díjas Mindenki című kisfilm szereplői

Beszélt arról is, hogy a két lány régebbről ismeri egymást, castingokon korábban találkoztak, ezért értelemszerűen vetélytársak voltak. Úgy jellemezte őket, mint akik szerencsések, mert jó családi hátterük van, támogatják őket a szülők, tehetségesek, intelligensek, vannak terveik és jól kezelik a sikert.

Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer nyerte el a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó elismerést a 89. Oscar-gálán magyar idő szerint hétfő hajnalban Los Angelesben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com