Hírek

Oscar 2017: Natalie Portman Jackie Kennedyként száll harcba a díjért?

ven2A Fox Searchlight a Torontói Filmfesztiválon vásárolta meg a Jackie című film forgalmazási jogait. A kritikusok által magasztalt, Pablo Larrain rendezte film egyenesen Velencéből érkezett Kanadába, hogy bemutassa Natalie Portmant az ikonikus first lady szerepében – írja a Variety.

Sokan nagy esélyesnek látják Portmant arra, hogy az Államokban december 9-én debütáló film főszereplőjeként a legjobb főszereplőnőnek járó Oscarért is ringbe szállhasson. A Fox Searchlight régóta feni a fogát a filmre, már akkor felmerült, hogy megvegyék, amikor még úgy volt, hogy Darren Aronofsky fogja rendezni. A film kitöltheti azt az űrt, amit a The Birth of a Nation keltett – a Nate Parker által rendezett film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és nem tudta megütni az Oscar lécét. Persze nem a Fox Searchlight volt az egyetlen induló, a Netflic, az Amazon Studios és az EuropaCorp is érdeklődött a film iránt.

A Jackie nem egy hagyományos életrajt, John F. Kennedy meggyilkolása utána flashbackekből táplálkozik. A stábban olvashatjuk még Greta Gerwig, Billy Crudup és Robert Kennedyként Peter Sarsgaard nevét is. A forgatókönyvet Noah Oppenheimer jegyzi.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..