Hírek

Oscar 2017: Natalie Portman Jackie Kennedyként száll harcba a díjért?

ven2A Fox Searchlight a Torontói Filmfesztiválon vásárolta meg a Jackie című film forgalmazási jogait. A kritikusok által magasztalt, Pablo Larrain rendezte film egyenesen Velencéből érkezett Kanadába, hogy bemutassa Natalie Portmant az ikonikus first lady szerepében – írja a Variety.

Sokan nagy esélyesnek látják Portmant arra, hogy az Államokban december 9-én debütáló film főszereplőjeként a legjobb főszereplőnőnek járó Oscarért is ringbe szállhasson. A Fox Searchlight régóta feni a fogát a filmre, már akkor felmerült, hogy megvegyék, amikor még úgy volt, hogy Darren Aronofsky fogja rendezni. A film kitöltheti azt az űrt, amit a The Birth of a Nation keltett – a Nate Parker által rendezett film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és nem tudta megütni az Oscar lécét. Persze nem a Fox Searchlight volt az egyetlen induló, a Netflic, az Amazon Studios és az EuropaCorp is érdeklődött a film iránt.

A Jackie nem egy hagyományos életrajt, John F. Kennedy meggyilkolása utána flashbackekből táplálkozik. A stábban olvashatjuk még Greta Gerwig, Billy Crudup és Robert Kennedyként Peter Sarsgaard nevét is. A forgatókönyvet Noah Oppenheimer jegyzi.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com