Hírek

Oscar 2018: Ezek az animációs filmek indulnak az aranyszoborért

Nyilvánosságra hozták az Oscar-díjért induló animációs filmek első fordulós listáját.

Idén a legjobb animációs film kategóriájában összesen huszonhat filmet indítottak. Az első forduló végeredményét január 23-án jelentik be, hogy melyik azaz öt jelölt, akik versenybe szállhatnak a 90. Oscar-gálán az aranyszobrocskáért. Élesen két csoportra oszlanak a versenyzők, míg a LEGO Batman  – A film, a Gru 3 vagy az ősszel érkező Pixar produkció, a Coco a népszerű és ismert alkotások táborát erősíti, közben több kis költségvetésű, indi vagy nemzetközi produkció is helyet kapott a listán. Ilyen a francia The Big Bad Fox & Other Tales, a koprodukciós The Breadwinner, a spanyol Pszichonauták – Az elveszett gyerekek, vagy két japán animáció is, az In This Corner of the World és a Mary and the Witch’s Flower.

Coco

Ha az elmúlt tizenöt év tendenciáját megfigyeljük, kicsi az esélye, hogy a nagyközönség számára alig ismert animáció nyerjen, általában a Disney, Pixar vagy a  DreamWorks alkotásai zsebelik be az elismerést. Így a legjobb öt közé nagy valószínűséggel a korábban említett híresebb filmeken kívül még a Verdák 3 is esélyes. A Loving Vincent különleges festmény érzetével szintén remélhet magának egy helyet a jelöltek között.

A legjobb animációs film kategóriába beküldött filmek jogosultak a többi kategóriában is indulni.  indulhatnak a többi kategóriákban is, többek között a legjobb filmében, az Oscar-díjra is jogosultak, feltéve, hogy megfelelnek a követelményeknek. Idén először a legjobb animációs kategóriában az akadémia összes tagja jogosult a szavazásra.

Pszichonauták

Íme a huszonhat induló:

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com