Hírek

Oscar 2019: A Ruben Brandt az animációs nevezettek között!

Ruben Brandt, a gyűjtő

A magyar Ruben Brandt, a gyűjtő is egyike a huszonöt animációs filmnek, amelyik versenybe szállhat az Oscar-díjért jövő februárban.

Kihirdette az Amerikai Filmakadémia annak a huszonöt animációs filmnek a listáját, amelyek a Legjobb egészestés animációs filmnek járó Oscar-szoborért versengenek. A 91. alkalommal megtartott Oscar-gálára ezek közül legfeljebb öt film juthat be jelöltként – a jelölteket 2019. január 22-én jelentik be. A nevezettek egyébként automatikusan versenybe szállnak a többi kategóriában, többek közt a Legjobb film kategóriájában is a jelölésekért.

A legnagyobb amerikai stúdiófilmek mellett (mint A Grincs, A hihetetlen család 2 vagy a Hotel Transylvania 3) a legkülönbözőbb nevekkel találkozhatunk a listán. Erős versenyző Wes Anderson Kutyák szigete című filmje, de egy hollywoodi szakújságíró nemrég Milorad Krstic magyar filmjét, a Ruben Brandt, a gyűjtőt is a legesélyesebbek közé sorolta. Mellettük többek közt hét japán, néhány európai, egy tajvani, egy kínai és egy mexikói gyártású film küzd a jelölésekért.

A Filmakadémia emlékeztetett rá, hogy a listán szereplő filmek közül többen még nem teljesítették a Los Angeles-i vetítés követelményét, ami nélkül nem jelölhetőek a díjra.

A 2019-es Oscar-gálát február 24-én tartják.

A nevezettek:

A Grincs (2018)

A hihetetlen család 2

Ana y Bruno

Apróláb

Fireworks

Gnómeó és Júlia 2

Have a Nice Day

Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció

Kutyák szigete

Liz and the Blue Bird

Lu over the Wall

Maquia: When the Promised Flower Blooms

MFKZ

Mirai – Lány a jövőből

On Happiness Road

Ősember

Pókember – Irány a Pókverzum

Ralph lezúzza a netet

Ruben Brandt, a gyűjtő

Sgt. Stubby: An American Hero

Tall Tales

The Laws of the Universe – Part I

The Night Is Short, Walk on Girl

Tini Titánok: A film

Tito and the Birds

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com