Hírek

Oscar 2019: Fellép a Queen és Lady Gaga

Adam Lambert és a Queen is zenél majd a 91. Oscar-gálán vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban – jelentette be Twitter profilján az amerikai filmakadémia.

Az amerikai filmakadémia idei műsora viszontagságos körülmények között készült. A gála előkészítését először az rázta meg, hogy Kevin Hart visszalépése után nem sikerült műsorvezetőt találni, a napokban pedig újabb dráma zajlott Hollywoodban, amikor a filmakadémia vezetése és a műsor producerei szembe kerültek a tagsággal, amely nem volt hajlandó eltűrni, hogy a csaknem négyórás közvetítést négy szakma reklámszünetben való díjazásával rövidítsék le.

A műsor nézettsége évek óta csökken, a trendet a filmakadémia igyekszik megfordítani. A házigazda hiányát sok sztár színpadra lépésével pótolják. Korábban bejelentették a Csillag születik két sztárja, Lady Gaga és Bradley Cooper, valamint Jennifer Hudson, Gillian Welch, David Rawlings és Bette Midler fellépését,

akik mind a legjobb eredeti filmdal kategóriában jelölt számokat adják elő.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint Hudson az RBG című dokumentumfilm I’ll Fight című dalát énekli az estén. Welch és Rawlings a The Ballad of Buster Scruggs című westernben elhangzó When a Cowboy Trades His Spurs for Wings című számot adja elő. Lady Gaga és Cooper pedig a Shallow című dalt idézi fel a Csillag születikből. Bette Midler a hétvégén Twitterén árulta el, hogy a Mary Poppins visszatérből a The Place Where Lost Things Go című számmal lép majd fel.

Az Oscar-jelöltek között szerepelő Bohém rapszódia révén az Adam Lamberttel kiegészült Queen is szórakoztatja majd a közönséget. A Bohém rapszódia a Queen pályafutásának kezdetét, néhai énekese, Freddie Mercury életét dolgozta fel. A film öt Oscar-jelölést kapott, a legjobb film, színész (Rami Malek), hangvágás, hangkeverés és vágás díjára is esélyes.

Lambert 2009-ben énekelt először a Queen eredeti tagjai, Brian May és Roger Taylor társaságában. 2012-től turnézott is az együttessel.

A 91. Oscar-díjátadót az ABC televízió közvetíti élőben a Dolby Színházból. Itthon hétfőn hajnalban láthatod a gálát a Moziverzum csatornán, vagy szurkolj velünk élőben a Grundon!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya