Fókuszban Hírek

Oscar 2019: Lehet, hogy megvan az új műsorvezető?

Érdekes megoldást talált az Akadémia a 91. Oscar-gála megüresedett műsorvezetői pozíciójának beöltésére.

Miután Kevin Hart néhány 10 évvel ezelőtti ízléstelen vicce miatt kénytelen volt lemondani az Oscar-gála műsorvezetéséről, az este házigazda nélkül maradt. Az Akadémia így most igen nagy bajban van, hiszen már csak egy hónap van az eseményig, de egyszerűen képtelenek a Hart távozása keltette űrt betölteni. És mivel senki sem vállalja a műsorvezetői pozíciót, úgy tűnik, az Oscar-gála 30 év után újból házigazda nélkül marad. A hagyományos értelemben véve legalábbis biztos.

A február 25-e hajnalban közvetített díjátadót jelen állás szerint egy folytonosan rotáló színészcsapat fogja vezetni, minden szegmenst más-más konferálna fel.

A gála producerei pedig erre a feladatra a Bosszúállókat igyekeznek megszerezni.

Nem ez lenne egyébként az első alkalom, hogy a Bosszúállók csapata egy színpadon van. A 2012-es filmet követő hatalmas sikert követően az az évi Oscar-gálára Robert Downey Jr. (Vasember), Chris Evans (Amerika kapitány), Mark Ruffalo (Hulk), Jeremy Renner (Sólyomszem) és Samuel L. Jackson (Nick Fury) verbuválódott össze. Az azóta eltelt hét évben azonban a csapat legalább a kétszeresére duzzadt, az Akadémia pedig ennek megfelelően egy sokkal nagyobb létszámú társaságot akar látni a pódiumon.

Az Akadémia még nem tett hivatalos nyilatkozatot, de az a hír járja, hogy még csak most dolgozzák ki a részleteket a szuperhős kollektíva szerepeltetését illetően. A The Hollywood Reporter forrásai szerint számos Marvel-sztárt megkértek arra, hogy ne szerepeljen a Golden Globe műsorában.

Az Akadémia arra számít ugyanis, hogy ezáltal még nagyobbat szólna a Bosszúállók felbukkanása az Oscar-gálán.

Ha a show készítőinek ezt sikerülne összehozni, azt hatalmas sikernek könyvelhetné el mind az Akadémia, a műsort közvetítő csatorna, valamint a Disney. Az Akadémiának ugyanis kifejezetten jól jönne a népszerű sztárok felvonultatása, amitől az Oscart sugárzó ABC nézettsége is nagyot ugrana. A Disney pedig nemcsak az április 26-án érkező Bosszúállók: Végjáték kiváló reklámja miatt járna jól, hanem azért is, mert a Marvel mellett az ABC is a stúdióóriás tulajdonában áll.

Már csak az a kérdés, vajon Thanos csettintése a Bosszúállók szereplőgárdájára a való életben is hatott? Mert ha igen, talán mégsem lesznek olyan sokan azon a színpadon…

Avatar

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..