Hírek

Oscar 2019: Mégis engedik fellépni mind az 5 legjobb betétdal jelöltjét a gálán

Nem először hátrál meg egy eredeti (rossz) ötletétől az Akadémia. A legújabb rövid botrány eredményeként mégiscsak megengedik, hogy a legjobb betétdal kategória mind az 5 jelöltje felléphessen a február 24-i gálán.

A hét elején kezdett el keringeni a hír, miszerint időhiányra hivatkozva ezúttal nem ad teret és lehetőséget minden legjobb betétdal jelöltnek az Akadémia. Az eddigi hagyomány szerint mind az 5 jelölt elénekelhette a dalát a gála alatt, ezzel is egyébként színesítve és feldobva a show-t. Tény, hogy a február végi gáláról jó ideje megmondták, hogy a szokásosnál rövidebb, azaz inkább kevésbé elhúzott lesz, ez a lépés azonban szimplán nem fair a jelöltekkel. Vagy nyújtsanak teret és időt minden előadónak vagy egynek sem.

A Variety értesülései szerint hatott a közfelháborodás, változtatott az eredeti tervén az Oscar. Mégsem csak az I’ll Fight és a The Place Where Lost Things Go fog felhangzani a gálán. Előbbit egyébként Jennifer Hudson énekli az RBG című dokumentumfilmben, utóbbi pedig Emily Blunt dala a Mary Poppins visszatérből.

Ez azonban azt jelentette volna, hogy a másik 3 jelölt nem lép fel. Azaz se Lady Gaga (Shallow a Csillag születikből), se Kendrick Lamar és SZA (All the Stars a Fekete Párducból), Willie Watson és Tim Blake Nelson (When a Cowboy Trades His Spurs for Wings a Buster Scruggs balladájából) nem lépett volna színpadra. Egyes források szerint az 5 előadó egységesen amellett volt, hogy vagy mindenki, vagy senki; de nem tudni biztosan, hogy volt is-e alkalmuk értesíteni az Akadémiát, vagy az inkább elébe ment a további háborgásoknak és gyorsan visszaállította a régi rendszert.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az eredetileg hanyagolt három előadó végül el is vállalja-e a felkérést ezek után, de az biztos, hogy a lehetőség ismét nyitva áll előttük, igaz, csak egy korlátozott 90 másodperc keretében (ez az összes jelöltre áll).

A 2019-es Oscar-díj ceremóniájára tehát február 24-én kerül sor.

***

Olvasd el az összes cikkünket az idei Oscar-díjjal kapcsolatban!

 

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya