Hírek

Oscar 2020: Ismét házigazda nélkül maradunk

Mivel már a legutóbb is gondok voltak az Oscar-átadó házigazdájának személyével, valószínű, hogy idén meg sem próbálkoznak a kiválasztással.

A 2019-es Oscar-átadó rendhagyó volt, abban a tekintetben, hogy nem volt egy központi személy, aki átfogta és egyben tartotta az eseményt. Az Oscaron házigazdának lenni már önmagában egy akkora szakmai elismerés, amiről sokan Hollywoodban csak álmodnak. Viszont a hátulütője az is, hogy a világ összes szeme rászegeződik. A szociális média korában pedig bárkivel kapcsolatban lehet kompromittáló anyagokat előbányászni. Ennek esett áldozatául Kevin Hart, aki csupán pár napig élvezhette az Oscar-házigazda titulust. Hamar vissza kellett mondania a feladatot, mert előásták a Twitteren közölt homofób tartalmú vicceit. Kevin Hart ultimátumot kapott: bocsánatot kér vagy sem – ő az utóbbit választotta.

Az idei esemény tehát házigazda nélkül futott le. Különböző konferálók, dalbetétek és egyéb közjátékok váltották egymást, és az ABC televíziós csatorna igazgatója szerint ezzel semmi gond nem volt. Karey Burke nyilatkozata alapján a 2020-as gála sem tér vissza a szokott formátumhoz. Ennek egyik oka lehet, hogy

az Oscar-átadó nézettsége az előző évinél nagyobbat produkált.

Nagyjából 17%-kal többen követték a ceremóniát, így az üzleti oldal azt igazolhatja, hogy a házigazda hiánya nem jelent visszaesést. Bár az is igaz, hogy sokan pont a botrányok miatt nézhették az Oscart: a sok elégedetlenkedés és bénázás rengeteg sajtóvisszhangot generált az eseménynek.

A másik ok pedig az lehet, hogy nem akarnak egy újabb mártírt állítani a karaktergyilkosság pódiumára. Biztosan sok hollywoodi színész, humorista vagy showman kedve elment attól, hogy Oscart celebráljon, bár akadnak kivételek. Jimmy Kimmel három éves szerződést kötött az ABC-vel, és már kétszer vállalta a házigazda szerepét. Mellesleg a Golden Globe-on nagyot alakító, mindenkinek beszóló angol humorista, Ricky Gervais már tavaly is jelezte, hogy érdekelné a dolog, de az Oscar túl konzervatív az ő stílusához. Bár az biztos, hogy a műsor nézettsége tovább nőne Gervais személye miatt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com