Hírek

Melyik magyar filmet nevezzük az Oscarra? Íme a választék!

Lassan döntenie kell a bizottságnak, melyik filmet nevezzék az Oscarra. Idén 18 filmből lehet válogatni.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Lassan megkezdődik az Oscar-nevezési procedúra, pontosabban már meg is kezdődött, hisz például Svájc már megnevezte saját nevezettjét a mostantól új névvel ellátott kategóriába. Legjobb nemzetközi játékfilm, mostantól ezen a néven fut tovább az eddig legjobb külföldi film néven ismert kategória.

A szabályok változatlanok, minden ország egy filmet nevezhet. Egy filmet, amelynek kreatív döntéshozói közül legalább egy az adott ország állampolgára és ahol a filmet 2018.10.01. és 2019.09.30. között mutatták be úgy, hogy azt korábban nem vetítették tévében vagy online felületeken. A harmadik fontos szabály, hogy az adott filmalkotásnak legalább 40 perc hosszúnak kell lennie és a nyelve zömében nem angol kell legyen.

A versenyből nincsenek kizárva sem az animációs filmek, sem a dokumentumfilmek, így Magyarország az alábbi tizennyolc alkotásból választhat ki egyet:

Volt egyszer egy téka

Könnyű leckék

Nyitva

Nagyi projekt

X – A rendszerből törölve

Egy nap

BÚÉK

Lengemesék 2.: Tél a Nádtengeren

Az Úr hangja

Rossz versek

Folyékony arany

Pécsi szál

Kilenc hónap háború

Szeretlek mint állat!

Apró mesék

Forrás: Vertigo Média

Guerilla

Kölcsönlakás

A létezés eufóriája

Hazánk utoljára a Testről és lélekről című alkotással szerzett jelölést, előtte pedig a Saul fiával nyertünk is, ami Magyarország második győzelmét jelentette a Mephisto 1981-es diadala után.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés