Hírek

Oscar: egy pályaudvar mellett, a szabadban, feleannyi átadóval rendezik meg

A los angelesi Union Station

A 2021-es Oscar-gálát COVID-biztosan tartják meg.

Az amerikai filmakadémia elkezdte felkérni a leendő díjátadókat a 93. Oscar-ceremóniára, és ezzel fény derült a rendezvény néhány idei sajátosságára – írja a Variety.

A lap szerint a 2021-es Oscar-gálát a nagy los angelesi pályaudvarnál, a Union Stationnél tartják meg, szabad téren. A Union Station egyike a legnagyobb (és történelmi értékként becsült) amerikai pályaudvaroknak, és jellegzetesen kaliforniai szépségével valóban díszes hátteret biztosíthat az eseménynek – ami pedig a szabad teret illeti: nem feledkezhetünk meg Los Angeles déli fekvéséről; az április végi hőmérséklet 15-24 fok között szokott alakulni, esős nap pedig alig fordul elő a hónapban.

Emellett mindössze körülbelül 20-25 díjátadó személyre lehet számítani, miközben normál esetben ötvenen is megfordulnak a színpadon; és mind az átadók, mind a meghívottak valószínűleg legfeljebb egy vendéget hozhatnak magukkal. Rajtuk kívül nem is lesz más jelen, és a szokásos, személyes megjelenést követelő egyéb események (a jelöltek ebédje, előzetes vetítések) is elmaradnak.

Egy visszafogottabb vörös szőnyeges bevonulásra is számíthatunk, szintén szabad téren – írja a lap. Azonban a forgatókönyv még változhat, mert a szervezők folyamatosan igazítják hozzá az eseményt az érvényes egészségügyi előírásokhoz, az időjáráshoz és a járványhelyzethez.

Az Oscar-gálára idén április 26-án kerül sor. Az idei Oscar-díj rendhagyó jelöltjeiről pedig itt írtunk.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.