Hírek

Oscar-esélyes színésznők kaptak díjat a Santa Barbara-i Filmfesztiválon

Saoirse-Ronan-brooklynSaoirse Ronan ír és Brie Larson amerikai színésznő is díjat kap februárban a Santa Barbara-i Filmfesztiválon – számolt be róla szerdán a BBC News.

Roger Durling, a fesztivál igazgatója elmondta: büszkék arra, hogy a két fiatal színésznőt kitüntethetik új filmjeikben nyújtott erős alakításaikért, amelyek miatt már az Oscar-díjra is esélyesnek tartják őket.

Saoirse Ronan a Brooklyn című filmben fiatal nőt alakít, aki az 1950-es években emigrál Írországból Amerikába, ahol munkát és jobb jövőt keres. A produkció novemberben a Vancouveri Filmfesztiválon elnyerte a közönségdíjat.

Brie Larson A szoba című film főszerepét alakította: elrabolt nőt játszott, aki fogva tartása alatt szülte meg és nevelte fiát. A dráma a Torontói Filmfesztivál közönségdíjasa lett szeptemberben.

Santa Barbarában Elizabeth Banks (Love and Mercy), Joel Edgerton (Fekete mise) és Paul Dano (Ifjúság, Love and Mercy) is színészi díjat kap, Johnny Depp pedig a fesztivál Maltin Modern Master-díját veheti át. A Spotlight szereplőgárdáját együtt díjazzák.

A díjátadó gálát február 8-án rendezik meg a kaliforniai város fesztiválján.