Hírek

Oscar Isaac és 100 millió dollár zsebből – Jön Coppola új filmje

Francis Ford Coppola végre-valahára elkészítheti egyik legnagyobb álomprojektjét. A Megalopolis ráadásul Oscar Isaac és Forest Whitaker mellett több A-listás sztárral is számolna. A rendező pedig 100 millió dollárját is hajlandó lenne befektetni a filmbe – írja a Deadline.

Francis Ford Coppola kis túlzással 40 éve tervezi elkészíteni a Megalopolis című filmet, amely az évtizedek során hol közelebb került a megvalósításhoz, hol eltávolodott tőle. A forgatókönyv a 80-as évek óta kész, de az élet valahogyan mindig közbeszólt. Vagy más projektek kerültek mindig előtérbe, vagy amikor 2001-ben már tényleg úgy nézett ki, hogy indulhat minden, 9/11 után ismét parkolópályára került a film. 2019-ben már úgy tűnt, hogy minden egyenesben van, Jude Law főszereplésével foroghatnak a kamerák. Aztán mégsem így lett.

Most azonban már tényleg célegyenesben van a Megalopolis. Már csak azért is, mert Coppola a saját finanszírozást is bevállalná, ha arra kerülne a sor. A rendező 100 millió dollárt tenne a projektbe, csak készüljön el végre.

A film New York egy fiktív modern verziójában játszódik majd, amit Coppola Új Rómaként emleget. A központi konfliktus alapját pedig Cicero és Catilina története adja, azaz a Catilina-féle összeesküvés. Az újragondolt darabban Oscar Isaacé lesz Catilina, Forest Whitakeré pedig Cicero szerepe, még ha nem is pontos átvételről lesz majd szó.

Mindez pedig csak a kezdet! Coppola ugyanis állítólag több színészt is kinézett már magának a projekthez. Ha minden jól megy, Isaac és Whitaker mellett Cate Blanchett, Jon Voight, Zendaya, Michelle Pfeiffer és Jessica Lange is szerepelhetnek a Megalopolisban. Sőt, a tervek szerint a rendező ismét együtt forgat majd James Caan-nal is. Ilyen ígéretes gárdával persze jócskán van rá esély, hogy a ötszörös Oscar-díjas alkotónak ne kelljen a saját zsebébe nyúlnia, hogy finanszírozza a filmet. De ha mégis, legalább tudjuk, hogy készen áll a dologra.

Azaz minden esély megvan rá, hogy hamarosan egy újabb nagyszabású Coppola-műnek örülhetünk majd. Ő maga 2022 őszében már szeretne dolgozni a filmen, ha pedig ez összejön, 2023-ra elénk is kerülhet a Megalopolis.

Utoljára egyébként 2016-ban rendezett új alkotást Francis Ford Coppola, ez volt a Distant Vision.

Oscar Isaac és a rendező kollaborációja azért is érdekes, mert a színész hamarosan az alkotó bőrébe bújik majd a Francis and the Godfather című filmben, amely A keresztapa elkészítését járja körbe.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.