Hírek

Oscar Isaac-et rendezi Ben Stiller egy új Jo Nesbø-adaptációban

Elég ütős csapatot hozott össze a Lionsgate: a London című thrillert Ben Stiller rendezi, Oscar Isaac a főszereplő, az alapanyag a skandináv krimik királya, Jo Nesbø egy új írása, a forgatókönyvön pedig Eric Roth dolgozik – írja a Collider.

Számos vígjáték (pl. Trópusi vihar, Zoolander 1 & 2), és egy-egy valamivel komolyabb hangvételű film (pl. Walter Mitty titkos élete) után most thrillert rendez Ben Stiller. Ugyan a sötétebb tónusú krimik terén sem zöldfülű az alkotó, hiszen ő rendezte a Szökés Dannemorából című minisorozatot, ezúttal a mozivásznon kell bizonyítania egy új zsánerben. A Lionsgate égisze alatt elkészülő Londonhoz ráadásul nem is akárki szolgáltatja az alapot: Jo Nesbø, a skandináv krimik ünnepelt írója. Őt pedig nem könnyű adaptálni, gondoljunk csak a Hóemberre.

Skandináv krimi hét: Top 5 legjobb Jo Nesbø könyv

A London Nesbø legújabb novellájára épül majd, amelynek a megfilmesítési jogait Oscar Isaac és a Mad Gene Media nyerte el még korábban. A norvég író a film producerei közt marad, az anyag forgatókönyvvé való átdolgozását azonban egy igazi hollywoodi veteránra bízták. A Forrest Gumpért lassan 30 éve Oscar-díjat kapó Eric Roth dolgozik majd a szkripten, aki nem mellesleg két éve a Csillag születikkel alkotott ismét maradandót, idén pedig Villeneuve Dűnéje kamatoztatja a szakértelmét. Utóbbi várva-várt és sztárokkal telepakolt alkotásban egyébként Oscar Isaac is szerepel, így a színész és Roth több produkción is együtt dolgozik mostanában.

Hogy a London pontosan miről szól, mikor is érkezik és, hogy Isaac mellett kiket látunk majd benne, az a jövő zenéje. De egy ilyen csapattal minden okunk megvan rá, hogy bizakodva várjuk a thrillert.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.