Hírek

Oscar Isaac is csatlakozhat Spielberg új filmjéhez

1401x788-R1262_FEA_Oscar_Isaac_AOscar Isaac részt vehet Steven Spielberg Oscar-díjas rendező Edgardo Mortara elrablása címen történelmi filmjében. Azt már eddig is tudtuk, hogy a Kémek hídja főszereplője, Mark Rylance is részt vesz a projektben, de nemrég merült fel az Ébredő erő szuper vadászpilótájának neve is.

Noha a Show me a hero HBO minisorozat főszerepéért várt Emmy jelölés elmaradt, van mivel vigasztalódni: a mostanában különösen foglalkoztatott Isaac tárgyalásban van a produkciós céggel, de minden valószínűség szerint viszontlátjuk őt a vásznon Spielberg vallási drámájában – adta hírül pénteken a Variety. A fontos szerepet egyelőre nem tudjuk, de valószínűleg hamarosan további részletek is kiderülnek.

Spielberg egyébként egyre többet dolgozik együtt a friss Oscar-díjas Mark Rylance-szel: a Kémek hídja sikere után a Cannes-i Filmfesztiválon versenyen kívül mutatták be A barátságos óriás című gyerekfantasy-t, és 2018-ban várhatjuk bemutatását a Ready Player One című cyber sci-fi regényadaptációnak. 2,5-3 év alatt tehát legalább 4 közös filmjük van.

Az Edgardo Mortara elrablása egyébként igaz esetet dolgoz fel. Az elrabolt és kényszerből megkeresztelt zsidó fiú története a 19. század közepének legnagyobb politikai társadalmi vitája volt Itáliában, ami aztán idővel a pápai állam felbomlásához és az olasz egység kialakulásához vezetett.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya