Hírek

Oscar Isaac kapta meg Solid Snake szerepét a készülő Metal Gear Solid filmváltozatában

A casting nagy lendületet ad a régóta várt projektnek, csak sikerüljön egyeztetni időpontot a rendkívül elfoglalt Oscar Isaac számára.

A Sony régóta húzza a rajongók agyát a Metal Gear Solid adaptációjával, de úgy tűnik, hogy most már tényleg komolyan veszik a projektet. Ugyanis a Deadline információi szerint sikerült megnyerni a főszerepre Oscar Isaacet. A színész fogja eljátszani a főhőst, Solid Snake-et (vagy csak simán Snake-et) a készülő filmben.

A Metal Gear Solid adaptációja 2006 óta húzódik, akkor jelentette be a játék alkotója, Hideo Kojima, hogy filmkészítésbe fognak. Azóta rengeteg színész neve felmerült a főszereplő személyére,

többek között Hugh Jackman és Christian Bale neve is benne volt a pakliban egy ideig.

A forgatókönyvvel csak 2018-ban készültek el, addigra pedig már a rendező személye is megvolt: Jordan Vogt-Roberts fogja dirigálni a fogatást. Az ő nevéhez két jelentősebb film kötődik: A nyár királyai című indie film és a Kong: Koponya-sziget.

A projekt azért különleges, mert az adaptálásra kitűzött játék rendkívül népszerű volt a kilencvenes-kétezres években, és leginkább a sztorija miatt. A Metal Gear-széria 1987-ben indult el, de akkor még nagyon kicsiben. Az igazi első nagy durranás a Metal Gear Solid volt, amely 1998-ban jelent meg. Ezt már rengeteg folytatás követte, az ötödik rész 2015-ben élesedett.

A Metal Gear világa egy olyan párhuzamos univerzumban játszódik, amelyben a Kobra Csapat csatlakozott a szövetséges erőkhöz a 2. világháborúban, hogy együtt legyőzzék a tengelyhatalmakat. Ez nagyban kihatott a hidegháborúra is, amelyben sokkal tovább tartott, és jóval keményebb volt, mert a csúcstechnológiai csapat bevonása révén előbb terjedtek el olyan technológiák a világban, mint a mesterséges intelligencia, a klónozás és a robotika. A történet Solid Snake karaktere körül forog, akinek egyik legfontosabb küldetése, hogy likvidálja volt mentorát, Bosst, aki átállt a szovjetekhez. Az adaptációra kiválasztott Metal Gear Solid sztorijában egy nukleáris erőműbe kell behatolnia Solid Snake-nek, hogy megsemmisítse a Foxhound terroristacsoportot.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya