Hírek

Oscar Isaac, Rachel Weisz, Helen Mirren – Oscar-közeli castinghírek a világból

Oscar Isaac Paul Schrader új filmjében szerepel, Rachel Weisz egy ünnepelt hollywoodi színésznőt alakít, Helen Mirren újra együtt játszik Jim Broadbenttel.

Oscar-díjas színészek és rendezők kollaborációiról jöttek hírek az elmúlt két napban. A készülő filmekről még keveset tudni, de előzetesen feltételezhetjük, hogy némelyik eséllyel indul majd az Oscar-díjért.

A Variety értesülései szerint

Oscar Isaac lesz a főszereplője Paul Schrader készülő filmjének, a The Card Counternek.

Schrader ismét rendezi és írja is a filmet, csakúgy, mint A hitehagyott esetében, ami az Oscar-jelölésig repítette őt. A legtöbben mégsem saját rendezései miatt ismerjük az alkotót. Schrader írta a forgatókönyvét Scorsese több filmjének is: a Krisztus utolsó megkísértését, a Dühöngő bikát, sőt még a Taxisofőrt is.

A The Card Counter főszereplője egy leszerelt katona, William Tell (Isaac), aki manapság főállású szerencsejátékos. Egy nap megzavarják a kaszinóban, mikor egy dühös fiatal férfi segítséget kér tőle bosszújához. A férfi célpontja egy ezredes. Tell társul a férfival és útra kelnek bosszúja bevégzéséhez. Az út során Tellnek saját múltjával is meg kell küzdenie.

Oscar Isaackel a hetekben találkozhattunk, legalábbis a hangjával, hiszen a most futó Addams Family – A galád család egyik szereplőjét ő szólaltatta meg. Decemberben pedig visszatér Poe Dameron karakteréhez a Star Wars: Skywalker korában.

Szintén a Variety adott számot Rachel Weisz casting híréről is.

A magyar származású és Oscar-díjas színésznő fogja játszani Elizabeth Taylort az A Special Relationship című életrajzi filmben.

Taylor az ötvenes-hatvanas évek ünnepelt filmsztárja volt, a Nem félünk a farkastól és a Modern kaméliás hölgy főszerepeiért egy-egy Oscar-díjat is kapott. A fényűző életforma és többszöri házasodása után a humanitárius tevékenység felé fordult: kivette a szerepét az AIDS elleni harcból. A női rendeződuó Bert & Bertie által direktorált film Taylor útját dolgozza fel a mozivászonról az aktivizmus felé.

Rachel Weisz legutóbb A kedvenc című Yorgos Lanthimos filmben szerepelt (ami több jelölést és egy díjat is hazahozott az Akadémiától), illetve feltűnik majd egy szerepben az utómunkálatok fázisába ért Fekete Özvegyben is.

Két Oscar-díjas színész fog újra együtt játszani a The Duke című heist-vígjátékban, írja a Deadline.

Hellen Mirren és Jim Broadbent szerepelnek a valós történeten alapuló, Goya festményét ellopó Kempton Bunton történetében.

1961-ben a 60 éves taxisofőr, Bunton ellopott egy Goya festményt a brit Nemzeti Galériából. A festmény visszaszolgáltatásáért cserébe „csak” ingyen tévét szeretett volna minden brit nyugdíjasnak. Az eset azóta is egyedülálló, hiszen nem történt más eltulajdonítás a londoni Nemzeti Képtárból. Mirren és Broadbent férjet és feleséget alakítanak majd a filmben, amit januárban kezdenek forgatni.

Mirren legutóbb a Nagy Katalin című sorozatban csillogtatta meg a tehetségét.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés