Hírek

Oscar Isaac szerint Carrie Fisher halálát szépen kezeli a Star Wars IX

Leia Organa és Carrie Fisher rajongóira megnyugtatóan hathatnak a Poe Dameront játszó Oscar Isaac szavai.

Azt még pontosan nem tudni, hogy a Star Wars 9. epizódját hogyan érinti Carrie Fisher tragikus halála, de némi huzavona után az már kiderült, hogy az előző részek felhasználatlan felvételeinek köszönhetően Leia Organa feltűnhet a következő filmben is. Oscar Isaac ezzel kapcsolatban most elárulta, hogy szerinte az alkotók „nagyon szépen” építették be a színésznő halálát a filmbe – írja a Slashfilm.

Oscar Isaac új filmje, az At Eternity’s Gate interjúkörútján beszélt Fisher haláláról. A színésznő 2016-os halála amellett, hogy megrázta a Star Wars rajongótáborát, komoly dilemma elé állította a 9. epizód rendezőjét, J. J. Abramsot: hogyan kerekítsék le Leia Organa történetét? Isaac szerint a következő epizód egyaránt tiszteleg Leia és az őt alakító színésznő előtt:

„Érinteni fogja a film Carrie Fisher halálát. Furcsa dolog volt a forgatáson Leiáról beszélni úgy, hogy nem volt a közelben Carrie. Fájdalmas élmény volt… de a film gyönyörűen kezeli a karakter sorsát, akit Carrie-nek köszönhettünk” – mondta Isaac.

Carrie Fisher testvére, Todd Fisher nyáron megerősítette, hogy Leia szerepelni fog a Star Wars: Episode 9-ban is, Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik felhasználatlan felvételeinek segítségével.

„A nővérem és Leia hercegnő egy és ugyanaz” – nyilatkozta Fisher. „Nagyon nyugtalanított a gondolat, hogy a története nem folytatódhat. Örülök, hogy sikerült megoldást találni erre, és hálás vagyok J. J. Abramsnak, aki biztos vagyok benne, hogy mindannyiunkat varázslatos élménnyel fog megajándékozni.”

Hogy pontosan milyen szerepet fog játszani Leia a 9. epizódban, az 2019. december 20-án derülhet ki.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya