Hírek

Oscar-napot tart a Paramount Channel

DF-02290FD.psd

Végre itt az Oscar díjátadó, amelyet az egész világon hatalmas érdeklődés övez. Ennek alkalmából a Paramount Channel ismét tematikus nappal jelentkezik: február 24-én, vasárnap hét, az Amerikai Filmakadémia által kitüntetett filmmel hangolódhatnak a mozis csatorna nézői az idei ceremóniára.

A tematikus Oscar-nap 11.20-kor startol a négy aranyszobrocskával kitüntetett Tűzszekerekkel. A film az 1924-es párizsi olimpiára készülő két brit atléta igaz történetét, erkölcsi és fizikai csatározását dolgozza fel. A páratlan és lebilincselő alkotást 1981-ben hét kategóriában jelölték, végül a legjobb film, a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb jelmez díját nyerte el, valamint az azóta legendássá vált főcímzenét jegyző Vangelist is elismerték a legjobb eredeti filmzene kategóriában.

Ezt követően egy újabb nagy klasszikus érkezik a képernyőre. 13.55-kor jön az Annie Hall, ami bár öt Oscar-jelölést kapott annak idején, ám a színész-rendező, Woody Allen nem fogadta el a meghívást a díjkiosztóra, méghozzá azért, mert a gála idején New York egyik bárjában volt fellépése a saját dzsessz-zenekarával. Végül Hollywood élő legendája a legjobb rendező és a legjobb eredeti forgatókönyvírónak járó elismerést is besöpörte, míg Diane Keaton lett a legjobb női főszereplő,

az Annie Hall pedig 1978 legjobb mozis produkciója.

A filmes palettát 15.55-től a Dreamgirls című musicalfilm színesíti. Az And I Am Telling You című dal Jennifer Hundson előadásában a zenés mozik történetének egyik legerősebb pillanata, nem csoda, hogy a színésznőt a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmazták, de a Dreamgirls a legjobb hangkeverésnek járó elismerést is bezsebelte.

Roberto Benigni Az élet szép című produkciója a bemutatása után több mint 50 filmes díjban – ebből három Oscar-díj – részesült.

Az 1997-ben debütált olasz filmdráma a vegyes megítélésű volt szovjet politikus és államférfi, Lev Davidovics Trockij Mexikóban írt, végrendelet jellegű feljegyzéséből származik. A II. világháború alatt egy apa, hogy kisfia lelkét megvédje a háború és a halál borzalmaitól, kínjában kitalálja, hogy az egész haláltábor csak egy jól megszervezett játék, amelynek győztese nyer egy tankot. A film 18.40-től látható, majd 21.00-kor a szintén három, köztük a legjobb filmnek járó Oscart begyűjtő 12 év rabszolgasággal folytatódik az este. Méghozzá olyan nagy világsztárokkal a főbb szerepekben, mint például Chiwetel Ejiofor, Lupita Nyong’O – aki a legjobb női mellékszereplő díját kapta – Michael Fassbender, Paul Dano, Benedict Cumberbatch, vagy éppen Brad Pitt.

Oliver Stone sokat emlegetett vietnámi háborús filmeposza, a négy Oscar-díjjal kitüntetett A szakasz 23.55-kor érkezik a képernyőre, majd 02.20-kor a 2008-ban a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat kapó Daniel-Day Lewisszal a főszerepben a Vérző olaj zárja a mozis csatorna 2019-es Oscar-napját.

Február 24-én 11.20-tól hajnalig Oscar-díjas filmek napja a Paramount Channelen!

Avatar

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya