Hírek

Árész után az Oscarért száll harcba Wonder Woman

Wonder Woman

A Wonder Woman a nyár egyértelműen legnagyobb sikere, ám a Warner Bros. nem éri be az anyagi sikerrel és a rajongók szeretetével: szerintük a film esélyes lehet az Oscar-díjra is.

A szuperhősmozi egy rekordot is megdöntött az elmúlt hónapban: a legnagyobb bevételt hozó női rendező által készített film lett belőle. A filmre 781 millió dollárnyi jegyet váltottak a nemzetközi piacon, és a pozitív szóbeszéd miatt még jelenleg is érdeklődnek az amazon története iránt.

A gyártó Warner Bros. azonban új tervekkel állt elő: többek közt

felterjesztik a képregényadaptációt a Legjobb Film díjára.

Emellett pedig Patty Jenkinst a Legjobb Rendező érdemére pályáztatják. A kampány természetesen nem lesz olcsó, hiszen rengeteg versenytársa akad majd a filmnek – ráadásul a műfaj komolyanvétele is problémákat okozhat.

Amennyiben a Warner sikerrel jár és működik a kampány, az újabb rekordokat jelentene a Wonder Womannek, ugyanis képregényfilm még nem szerepelt a fent említett kategóriák jelöltjei közt. Legutóbb a 2009-es gálán posztumusz-Oscart kapó Heath Ledger kapott díjat képregényadaptációért, egészen pontosan A sötét lovag Jokerének eljátszásáért.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya