Hírek

Árész után az Oscarért száll harcba Wonder Woman

Wonder Woman

A Wonder Woman a nyár egyértelműen legnagyobb sikere, ám a Warner Bros. nem éri be az anyagi sikerrel és a rajongók szeretetével: szerintük a film esélyes lehet az Oscar-díjra is.

A szuperhősmozi egy rekordot is megdöntött az elmúlt hónapban: a legnagyobb bevételt hozó női rendező által készített film lett belőle. A filmre 781 millió dollárnyi jegyet váltottak a nemzetközi piacon, és a pozitív szóbeszéd miatt még jelenleg is érdeklődnek az amazon története iránt.

A gyártó Warner Bros. azonban új tervekkel állt elő: többek közt

felterjesztik a képregényadaptációt a Legjobb Film díjára.

Emellett pedig Patty Jenkinst a Legjobb Rendező érdemére pályáztatják. A kampány természetesen nem lesz olcsó, hiszen rengeteg versenytársa akad majd a filmnek – ráadásul a műfaj komolyanvétele is problémákat okozhat.

Amennyiben a Warner sikerrel jár és működik a kampány, az újabb rekordokat jelentene a Wonder Womannek, ugyanis képregényfilm még nem szerepelt a fent említett kategóriák jelöltjei közt. Legutóbb a 2009-es gálán posztumusz-Oscart kapó Heath Ledger kapott díjat képregényadaptációért, egészen pontosan A sötét lovag Jokerének eljátszásáért.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..