Hírek

Összeérnek a szálak a Star Trek univerzumában

A remek első évad után a Star Trek: Discovery természetesen jövőre visszatér. A nemrégiben érkezett trailer alapján úgy fest, a sorozat végérvényesen elhelyezte magát a 2009-ben rebootolt mozisorozat teremtette új koordinátarendszerben.

Az alkotók a már megszeretett csapattal mennek tovább: biztosan látjuk majd Sonequa Martin-Greent, Michelle Yeoh-t, Anthony Rapp-et, Shazad Latifot, Mary Chieffót, Mary Wisemant és Doug Jonest – az utóbbi az Instagram-oldalán osztotta meg a rajongókkal, hogyan készül a másnapi forgatásra. Úgy tűnik, egy rövidebb látogatásra  Tig Notaro komikus is benéz majd, sőt arról is szó esett, hogy az előző évadban meghalt Lorca kapitány alakítója, Jason Isaacs is visszatérhet valahogy.

A Gene Roddenberry alkotta világba friss vérként érkezett az új sorozat, melyre már nagyon vártak a rajongók. Hamar kiderült azonban, hogy realisztikus ábrázolásmódjával, sötét tónusaival és látványos akciószekvenciáival a széria sokkal közelebb áll a mozis sorozatokhoz, mint a korábbi teleregényekhez. Ezt a pozíciót erősíti az új trailer is, mely Chris Pike kapitány (a moziszériában a karaktert vivő Bruce Greenwoodra döbbenetesen hasonlító Anson Mount) feltűnésével fűzi szorosabbra a szálakat. Pike egyébként nem a mozis univerzum fia, az egyik legrégebbi Star Trek-karakter, már az eredeti széria pilotjában is feltűnik.

Az Bryan Fuller és Alex Kurtzman vezénylete alatt készülő széria pontos premierdátum még nincs, feltehetően az első rész az év első felében érkezik.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com