Hírek

Ősszel mutatják be Tolvaly Ferenc dokumentumfilmjét

Szeptember 4-én vetítik először Tolvaly Ferenc Szent Ignác útja című zarándokfilmjét, melynek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretein belül az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont.

A Szent Ignác – Camino Ignaciano című film forgatókönyve a rendező El Camino 20 év múlva – Szent Ignác útja című regénytervezete alapján készült. A Kortárs Kiadó gondozásában megjelenő regényben a rendező a forgatás alatt gyűjtött tapasztalatait dolgozza fel. Ebből készült el a film forgatókönyve, melyet az író-rendező Balázs Zsuzsa újságíróval közösen jegyez.

Mint írják, a filmben szereplő négy fiatal zarándok lelkigyakorlatát az úton egy spanyol jezsuita lelki vezető, José Luis Iriberri SJ kíséri, aki egyben a nézők lélek-útikalauzává is válik. A zarándokok Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának nyomában járnak, aki népszerűséget hajszoló katonából vált lelki vezetővé, és aki 500 évvel ezelőtt először tette meg a ma már Camino Ignacianóként ismert, Loyolától Manresáig tartó, 640 km-es  útját. A Szent Ignác útja egyaránt hordoz üzenetet az önmagukat keresőknek, a pszichológia iránt érdeklődőknek és mindazoknak, akik változtatni szeretnének életükön kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül – áll a közleményben.

A film operatőre Pataki Ádám (#Sohavégetnemérős, Nagykarácsony). A spanyol jezsuita lelki vezető, José Luis Iriberri SJ magyar hangja Hegedűs D. Géza, a zeneszerző Bencker László.  A Szent Ignác útja a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, szeptember 9-től több fővárosi és vidéki moziban is megtekinthető lesz – áll az összegzésben.

(Forrás: MTI)

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés