Hírek

Összeolvadhat a két médiaóriás, a Paramount és a Warner Bros. Discovery

A Warner Bros. Discovery és a Paramount Global vezérigazgatói tárgyalásokat folytatott a két médiavállalat lehetséges egyesüléséről.

David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója egy megbeszélésen találkozott a Paramount Global vezetőjével, Bob Bakish-sel, New York-ban, a Paramount Times Square-en található központjában, ahol egy lehetséges fúzióról tárgyaltak – adta hírül elsőként az Axios. A vállalatok esetleges egyesülésének feltételei egyelőre nem ismertek.

A Warner Bros. Discovery és a Paramount összeolvadása jócskán felbolygatná a piacot. A két médiaóriás a nagyobb hatékonyság és piaci befolyás érdekében egyesítené a televíziós, filmes, sport- és streaming-szolgáltatásokat felölelő eszköztárát. A WBD és a Paramount különösen a Max és a Paramount+ prémium streamingszolgáltatásaik egyesítésében lenne érdekelt, ami egyúttal azt is jelentené, hogy

még erősebb vetélytársat jelenthetnének a streamingóriásokkal, a Netflixszel, a Disney+-szal és a Huluval szemben.

A filmes oldalon a Warner Bros. Discovery megvásárolná a Paramount Pictures olyan filmes franchise-ait, mint a Terminátor, a Transformers, a Mission: Impossible, a Top Gun, a Hang nélkül, a Tini Nindzsa Teknőcök, a Keresztapa, a Paranormal Activity, a Sikoly és a Star Trek-filmek A Warner Bros. Pictures filmstúdióhoz tartoznak a DC Extended Universe filmjei, a Harry Potter és a Gyűrűk Ura filmfranchise-ok.

Azonban a tárgyalások még kezdeti fázisban járnak, így egyelőre nem biztos, hogy a két cég nyélbe üti az üzletet. A Paramount és a Warner Bros. nem kívánt nyilatkozni.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com