Hírek

Ősztől forog az Oscar-díjas Mindenki rendezőjének, Deák Kristófnak első mozifilmje

Első mozifilmjére készül az Oscar-díjas magyar rendező, Deák Kristóf. Az unoka címen futó alkotás forgatása hamarosan kezdődik, a projekt pedig közel 722 millió forintnyi támogatást kap a Nemzeti Filmintézettől.

Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjével és persze az érte kapott történelmi Oscar-díjjal néhány éve robbant be igazán a filmes köztudatba. A 2016-os alkotás óta pedig több munkával is előállt azóta Deák. Az Eszméleten kapcsán ismét visszatért a sorozatok világába, amelyben korábban a Hacktion révén fordult meg, illetve egy újabb nagyon erős rövidfilmet is letett az asztalra, amit mi anno a Friss Húson láttunk és szerettünk, ez volt A legjobb játék. Tavaly pedig az egészestés Foglyokkal bizonyította a rendező, hogy mindegy a film hossza, ő bizony hozza a minőséget.

Felnőtt érzelmek gyerektestben – Deák Kristóf kedvenc filmes gyerekkarakterei

Nem is jön hát meglepetésként a hír, hogy az alkotó legújabb munkáját, egyben első mozifilmjét támogatja a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága, amely 721,9 millió forintot szavazott meg Deáknak és készülő munkájának. Az unoka címmel futó film forgatása várhatóan már nyár legvégén vagy ősz elején megkezdődik. A rendező pedig így nyilatkozott a projektről:

„Az unoka története nagyon személyes nekem. Az érdekel, mire képes egy középosztálybeli, nagyvárosi „jófiú” akkor, amikor kénytelen kitörni a komfortzónájából, hogy rosszfiúk üldözésébe fogjon, hogy igazságot szolgáltasson a szeretteinek.

A film egy udvarias és szelíd irodistáról szól majd, aki nagyapját akarja megbosszulni, aki csalás áldozatává vált. Deák tehát úgy tűnik, elkészíti a saját önkéntes igazságosztós alkotását. Ebben pedig segítségére lesz Maly Róbert operatőr, akivel nemcsak a Mindenki, de A legjobb játék és az Eszméletlen során is együtt dolgozott az alkotó. A készülő mozifilm producere pedig Zákonyi S. Tamás lesz.

Empátia, a gyerekek kiváltsága – interjú Deák Kristóffal, az Oscar-díjra jelölt Mindenki rendezőjével

Az unoka várhatóan 2021 őszén kerül a hazai mozikba, és ha minden jól megy, a nemzetközi fesztiválok felhozatalában is megtaláljuk majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com